ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Є на закарпатському "Єврокарі" добра щорічна традиція — запуск у серію нового авто! (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    107 переглядів
    Новий кросовер Skoda Kodiaq від заводу "Єврокар" (Закарпаття).

    На закарпатському заводі «Єврокар» (с.Соломоново Ужгородського району) відбулась офіційна презентація та запуск виробництва кросовера SUV моделі Skoda Kodiaq.

    Старт виробництва нового модельного ряду Skoda став вже доброю щорічною традицією закарпатського "Єврокару". Попри складні економічні умови, в яких доводиться працювати підприємству, "Єврокар" знаходить можливості для розвитку та модернізації, продовжуючи йти в ногу з часом. Новий кросовер Skoda Kodiaq - яскраве тому підтвердження. Адже ще порівняно нещодавно (у вересні 2016 року-прим.) новинка від Skoda була офіційно представлена розробниками, перед тим ставши найяскравішим концепт-каром Женевського автосалону. Від сьогодні ж офіційно авто марки Kodiaq вироблятиметься й на теренах Закарпаття.

    Подія зібрала чимало гостей. Зокрема в заході взяли участь заступник Голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Мікулін, члени наглядової ради ПрАТ «Єврокар» Володимир Панов та Олексій Ягічев, керівник напрямку зовнішніх зав’язків Групи "Єврокар" Олена Чепіжко, представники ŠKODA AUTO на рівні координаторів регіону Україна: Людек Свобода та Нікіта Добринін, представник UkraineInvest Іван Юрик, керівник економічного відділу Посольства Чеської Республіки в Україні пан Франтішек Троячек, Почесний консул Чеської республіки в Ужгороді Отто Ковчар та топ-менеджмент провідних промислових підприємств краю.

    Варто зазначити, що офіційній частині передував традиційний тест-драйв автомобіля, який проводили представники ŠKODA AUTO. Тест на українські дороги показав, що новий кросовер повністю адаптований до реалій української дорожньої інфраструктури.

    Під час офіційної частини керівництво Єврокару поділилось подальшими амбітними планами підприємства. Так за словами керівника напрямку зовнішніх зав’язків Групи "Єврокар" Олени Чепіжко в найближчий час очікується представлення оновлених версій Skoda Octavia та Rapid. Крім того в планах підприємства - поступове збільшення обсягів виробництва

    Заступник Голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Мікулін привітав "Єврокар" з оновленням модельного ряду та запевнив у повному сприянні та підтримці з боку регіональної влади.

    «Єврокар» - унікальний завод, треба доносити цю інформацію до партнерів в Європі. На жаль, у 2016 році майже не було серйозних інвестицій. Необхідно, щоб донори, кредитори мали механізм реалізації інвестиційної діяльності в Україні, це треба вирішувати на рівні урядів», - додав В.Мікулін.

    Член наглядової ради ПрАТ «Єврокар», Голова Обласного об'єднання організацій роботодавців "Закарпаття" Володимир Панов підкреслив важливість, показовість та знаковість даної події.

    "Цього року 9 березня в Україні два свята: день народження Т.Шевченка і запуск виробництва кросовера Kodiaq на заводі "Єврокар". Великий Кобзар казав: «і чужому научайтеся, і свого не цурайтеся!». Ми навчилися виробляти автомобілі від гіганта ŠKODA AUTO і не цураємося того, що ми зробили. Сьогодні з конвеєра зійшов наш черговий автомобіль. І нам є чим пишатися. Адже сьогодні ми йдемо в ногу зі світовим автопромом і демонструємо, що Україна може працювати так як працює вся Європа. Ми не відстаємо. Перший Kodiaq вийшов в кінці жовтня, сьогодні - початок березня і кроссовер Kodiaq сходить з конвеєра у нас в Україні, на Закарпатті, в Соломоново. Його появу з нетерпінням очікували, про неї багато говорили. Ще до офіційної презентації модель завоювала армію прихильників. Сьогодні новий автомобіль мають можливість "посмакувати" і українські автогурмани - зазначив Панов.

    Кросовер Škoda Kodiaq належить до класу SUV і буде використовувати платформу MQB, яку вже застосовують для виробництва Volkswagen Tiguan і SEAT Ateca.

    Швидкість розгону до 100 км/год у 125-сильного кросовера складе 11 секунд. А у більш потужного 180-сильного з бензиновим двигуном – 8 секунд.

    Як повідомили у "Єврокарі", завод випускатиме ті самі модификації, що й на західному ринку, тобто передньо- або повнопривідні моделі. У моторній лінійці буде три бензинові турбовані двигуни потужністю 125, 150 і 180 к.с. і два турбодизелі – по 150 і 190 к.с. Можна буде вибрати комплектацію із 6-ступінчастою механічною або 6 і 7-ступінчастими роботизованими DSG коробками передач. Як опція на Kodiaq будет доступна адаптивна підвіска, яка дозволить вибирати між трьома режимами: Normal, Comfort і Sport.

    На ринку України Kodiaq буде представлений в двох комплектаціях Ambition і Style. Для нової моделі доступні 4 повнопривідні версії, з двома видами бензинових двигунів 1,4 TSI/110 кВт і 2,0 TSI/132 кВт, і двома дизельними двигунами 2.0 TDI/110 кВт і 140 кВт. До замовлення пропонуються і різні версії трансмісії - з шестиступінчастою механічною КПП і роботизованою коробкою DSG.

    Початкова ціна Škoda Kodiaq для базової комплектації Ambition, яка оснащується бензиновим двигуном 1,4 TSI/110кВт і шестиступінчастою коробкою DSG еквівалентна 27 210 доларам США. Kodiaq в комплектації Style, з бензиновим двигуном 2,0 TSI/132 кВт, повним приводом і семиступінчастою коробкою DSG можна придбати за ціною, еквівалентною 32 510 доларів США

    Фотогалерея

     

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору