ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Шевченківська світлиця просвітлила наші лиця! (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    66 переглядів
    Ужгород. "Київські спудеї" вшанували пам’ять великого Кобзаря

    Дійсно світло та цікаво пройшло вшанування пам’яті великого Кобзаря в Ужгородському вищому комерційному училищі Київського національного торгово-економічного університету.

    Літературний вечір «Відродження» на високому емоційному й змістовному рівні провела бібліотекар Світлана Петренко з участю учнів, котрі щиро переймаються творами великого українського пророка. В облаштованій силами родини С.Петренко та педагогічного колективу училища Шевченковій світлиці і пройшов цей захід до 203-ї річниці з дня народження володаря дум людських, автора «цілої музики смутку і жалю», за висловом ведучої — тієї ж Світлани Дмитрівни Петренко.

    Основною частиною дійства було читання ученицями першого-другого курсів творів Тараса Григоровича, написаних всупереч безмежному царському і панському свавіллю тих часів. Поезію «Мені тринадцятий минало» продекламувала Крістіна Семйон, а Іванна Газдик прочитала «Думи мої, думи». Уривок із поеми «Гайдамаки» вдався на славу, припав до душі молодому слухачеві після виконання Каріни Долгош. Глибоку народність поезії Кобзаря передали віртуозним виконанням Ірина Юфименко, Габріела Молнар (уривки з поеми «Катерина»), поезія «Сон». Знову ж таки показала себе Іванна Газдик («Минають дні, минають ночі»). Неперевершеною була Анастасія Сойма з віршем «Пророк», зуміла донести всю глибину поетової Музи.

    Щиро привітала всіх присутніх із цим святом усього українського народу директор училища Лідія Гондорчин.

    Відзначимо, що всі активні учасники цього знакового заходу входять до складу національно-патріотичного гуртка, який діє четвертий рік при Шевченковій світлиці, бо ж почав свою діяльність разом із першим відзначенням дня народження Т.Г.Шевченка чотири роки тому. Що цікаво, в цей день народилась і донька нашої Світлани Петренко — Іванна. Вона наразі працює бібліотекарем шостої філії міської бібліотеки, але продовжує допомагати мамі проводити всі заходи в світлиці, яку разом з татом допомагала останніми роками облаштовувати, самотужки навіть привозила експонати з народного побуту від селян далеких волинських сіл.
    Василь ЗУБАЧ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору