ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатець визнаний кращим режисером на Міжнародному кінофестивалі в Італії

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Закарпатський кінорежисер В'ячеслав Бігун.

    В'ячеслав Бігун визнаний кращим режисером на Міжнародному кінофестивалі в Італії. Нагородою в цій номінації відзначено фільм «Найближчі до Бога», котра стала п’ятою для стрічки загалом та першою за кордоном.

    Про це повідомив директор кінофестивалю Джозеф Карістена (Joseph Caristena), який відзначив використання «прогресивних підходів до кіномови в викладі історії фільму» та уточнив, що фільм спочатку відібрали до півфіналу, а відтак до фіналу, з-поміж близько 1500 стрічок з усього світу.

    «Найближчі до Бога» — зворушлива кінокартина сімейного жертвоприношення нової європейської війни на прикладі двох сімей з Дніпра. Юрист Олексій Тищик, який щойно створив сім’ю, йде добровольцем на фронт і під час так званого «перемир’я» гине в пеклі Донецького аеропорту. Не витримує і серце мами, яка покидає цей світ за сином. Надихаючий фільм показує сьогоднішнє життя батька та доньки Олексія, розкриваючи глибокий духовний зв'язок батька і сина, історію цієї відомої сім’ї юристів та глибинні мотиви їхній дій, відображаючи віковічні прояви українського духу (трейлер: https://youtu.be/rzaMRSF222w).

    Фільм уже здобув більше десяти номінацій на міжнародних кінофестивалях і зокрема п’ять нагод. Режисер та фільм відзначені журі таких форумів, як Всеукраїнський кінофестиваль «Відкрита ніч» (за кращу операторську роботу), Канівський кінофестиваль (фільм-фіналіст документальної програми), ХІ Міжнародний фестиваль екранних мистецтв ім. Данила Сахненка «Дніпро-Сінема» (спеціальна нагорода за режисуру) та Рівненський міжнародний кінофестиваль «Місто мрії» (кращий з-поміж українських короткометражних документальних фільмів у міжнародній програмі).

    В’ячеслав Бігун — кінематографіст і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Народився в Тячеві, навчався й працював у провідних університетах і наукових установах світу (Львівський університет, Інститут держави і права НАН України, Гейдельберг, Сорбонна та ін.), юристом — в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва. Автор більше 500 публікацій й більше 10 фільмів, які за останні роки мали більше ста показів у 29 країнах і удостоєні більше 20 нагород станом на лютий 2017 року. Йдеться передусім про такі сім стрічок, як «Мати. В ім’я мільйонів», «Її хліб насущний», «Страсті», «Лист Тарковському», «Шевченко живе. Зізнання Лесі», «Пенальті правосуддя» та «Найближчі до Бога», частина з яких представлена у вільному доступі. Визнавався найбільш продуктивним українським кінорежисером за даними каталогів «Українські фільми», виданих у 2016 та 2015 роках Держкіно, та Міжнародної кінобази (IMDb). В’ячеслав Бігун неодноразово відзначався і за активну популяризацію українського кіно.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости