ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як провести дозвілля: острів Хортиця

    18 квітня 2024 четвер
    73 переглядів
    Острів Хортиця - одне з тих місць, яке має відвідати кожен українець

    Ми часто запитуємо себе, як провести свій вільний час, відпустку, вихідні дні не залишаючи територію України. Наша країна багата різноманітними пам'ятками, красивими місцями, де відпочиває душа і тіло.

    Острів Хортиця - одне з тих місць, яке має відвідати кожен українець і гість нашої країни. Острів Хортиця є одним із заповідних місць України і входить до рейтингу "Семи чудес України". У 972 році, в ході битви з печенігами, на цьому місці загинув князь Святослав.

    Якщо ви цікавитеся історичними датами і подіями, острів Хортиця саме те місце, де віє дух корінного козацтва. Ви зможете побувати в справжній Січі, з її первісними традиціями, правилами і архітектурою.
    Незвичайна, загадкова природа острова не залишить вас без емоцій. Тут є степи, поля, луки, хвойні і дубові ліси, які подарують незабутню атмосферу.

    Південна частина Хортиці є заповідником, де розташовані кілька санаторіїв і баз відпочинку. Тому, якщо ви плануєте детально вивчити це історичне місце, ви зможете залишитися на кілька днів.
    У центральній частині острова є найвища точка, куди можна забратися і насолодитися захоплюючим видом на все місто і річку Дніпро.
    На острові Хортиця розташований історичний музей запорізького козацтва, де можна побачити рідкісні експонати, які були знайдені в ході розкопок на острові.

    Заворожує острів в нічний час доби. Тим, хто збирається відвідати місто Запоріжжя, в обов'язковому порядку потрібно прокотитися по знаменитому мосту Хортиця, де відкривається незвичайний вид на Дніпро, скелі правого і лівого берега.

    Ті ж, хто побував в Одесі, неодмінно поспішають сфотографуватися на незвичайному пам'ятнику архітектури, порахувати його сходинки і загадати бажання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору