ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Одного злодія на Закарпатті розшукали, другого — ось-ось повинні упіймати!

    28 березня 2024 четвер
    72 переглядів
    Закарпатський ром спокусився на чуже...

    У день кримінального діяння 16-річному сельчанину Роману Т. навіть приснитися не могло, що його вчинок, здійснений у парі з невстановленою особою, оперативники кримінального блоку Берегівської поліції вирахують настільки швидко, що він навіть не встигне поцуплене належно сховати.

    За попередньою змовою та із корисливих спонукань, а коли точніше, то з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, приятелі через огороди непомітно проникли на територію одного з дворогосподарств на вул. Визволення у М. Бейгані, де проживає Бертолон Шіпош. У очі "впав" гараж, де, як і в кожного порядного сельчанина, зберігалися побутові та електроінструменти, інші речі, які завжди мають бути під рукою та без яких не обійтися справжньому ґаздові. Сталося так, що гаражні ворота не були зачинені (та й навіщо, коли крадіжок на цій малобейганській вулиці не фіксували понад два десятиліття поспіль), тож проникнути до приміщення не стало для них проблемою.

    Аби перерахувати, що потягли із собою чотири злодійкуваті руки (крали у два заходи та виносили речі у поліетиленових мішках), забракне газетної сторінки. Однак скажемо, що з сільського гаража "зникли" німецький набір ключів "Кінг-роу", вартість якого відповідно до висновку експерта становить 759 грн., перфоратор "ЕINHELL-Bavaria BBN" (452 грн.), велика кутова шліфувальна машинка (болгарка) "ФОРТЕ" (642 грн.), мала кутова шліфувальна машинка (болгарка) "BOSH" (1154 грн.), електролобзик "Т.І.Р." моделі "D 44915" (500 грн.), дрилі "КРАФТ" та без маркування, придбані ще у часи СРСР (вартість відповідно 300 й 365 грн.), вудочки для рибної ловлі зі спінінгом (по 490 грн.), зварювальний апарат "Дніпро-М Інвертор" (1566 грн.), бензопили "ФОРЕСТ" (664 грн.), зарядний пристрій для автомобільної акумуляторної батареї "Про Узер" (407 грн.), пневматичну гвинтівку з ознаками зносу та без маркувальних позначень (624 грн.) тощо.

    Слід сказати, що потерпілому Б. Шіпошу завдано матеріальної шкоди на загальну суму майже 8 тисяч 500 гривень. Але на цьому не кінець злочинним учинкам сільського дуету, члени якого, не побоявшись нікого та нічого, в одну з ночей нанесли непроханий візит до сусіда Шіпоша – Гашпара Комарі. У нього аналогічним чином із гаража "понесли" цілу торбу електроінструментів, малі кутові шліфувальні машинки (болгарки) моделей "ЕINHELL-Bavaria BBN", "STERN AUSTRIA-2400W", "СІМЕНС" у тому числі. Отже, на сьогодні основного фігуранта злочину повідомлено про підозру у скоєнні злочину (речові докази, які були сховані у ромському таборі вилучено), вирішено питання про обрання стосовно Романа Т. запобіжного заходу. Звісно, крадіжка із проникненням – ця тяжкий злочин, тож у тюрму малобейганський ром із приятелем (останнього ось-ось повинні упіймати) може сісти на цілих 6 років. Матимуть достатньо часу, аби обдумати свої вчинки належним чином та винести відповідні уроки з цього кримінального трафунку.

    Отже, співробітники карного розшуку свою справу зробили, вони оперативно знайшли зловмисників. А розплутує цей кримінальний учинок слідчий однойменного підрозділу Олександр Пасіка. Він підкреслив, що найближчим часом відбудеться суд, неповнолітні злодії змушені будуть мотивувати свої негідні справунки у залі Феміди. Хоча під час слідчих дій один із них сказав, що "поштовхом" на крадіжку чужого майна послужило те, що не мав що їсти. Думав, що крадене продасть, а на виручені гроші накупить харчі. Але здійснити цього не зумів. Однак є інший вихід із цього тупика – знайти підходящу роботу та на хліб своїми руками чесно заробити.

    Михайло СИНЬООКИЙ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору