ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна веде програшну політику щодо Донбасу — Олександр Савченко

    19 квітня 2024 п'ятниця
    108 переглядів
    Олександр Савченко, економіст, фінансист

    В цій ситуації це був єдиний вихід, але проблему це не вирішує, тому що це не політика щодо окупованих територій, а просто реакція на ситуацію.

    Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економіст Олександр Савченко, оцінюючи рішення АП про повне припинення торгових відносин із конфіскованими заводами в ОРДЛО.

    «Головна проблема в тому, що потрібно тотально заборонити імпорт з РФ, у тому числі з окупованих територій. Потім РНБО може ухвалити рішення та зробити виняток для певних товарів. Зараз це гра не на випередження, а реакція на ситуацію. За такого ведення гри Україна завжди програватиме, тому що сама не грає: немає ані стратегії, ані лідерства. Тим часом сепаратисти з Кремлем ухвалюють рішення, які вигідні їм», – розповідає Савченко.

    На його переконання, якби Україна мала стратегію, ми могли б уникнути тих збитків, які маємо на сьогодні. Заборона імпорту, а потім винятки – це виграшна політика. Реакція мала бути саме такою.

    Війна для суспільства – аж ніяк неприбуткова справа. Це прибуткова справа для окремих тіньових гравців, які цим і користуються.

    Безумовно, зауважив він, є й інший шлях – відвойовувати ці території та наводити там лад, але з розумінням, що це території, які вже захоплені, де немає української валюти, законів, правоохоронних органів.

    Вчора стало відомо, що будівлі готелів «Донбас Палас», які належать Ахметову, захоплені озброєними представниками самопроголошених республік. Раніше декілька заводів Ахметова зупинили виробництво.

    Олександр Савченко, економіст, фінансист

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости