ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

СБУ взялась за екс-мера Ужгорода, який назвав українську мову хрюканням

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    СБУ перевірить екс-мера Ужгорода

    Через зневажливе ставлення до української мови проти екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка відкрили кримінальне провадження.
    Про це написала на своїй сторінці в Facebook народна депутатка Ірина Подоляк, яка надіслала відповідний запит до СБУ.

    "Як результат мого звернення СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Ратушняка за зневажливі вислови про українську мову, - написала вона. - 30 січня 2017 року колишній міський голова Ужгорода Ратушняк Сергій на своїй сторінці у ФБ опублікував повідомлення, у якому закликав будувати стіни кримські, донбаські, чернівецькі, одеські, львівські й відгородитись від "ненависної" київської влади...

    У коментарі до свого повідомлення той пан пише, що "лише у хохлів всі питання і проблеми вирішені і залишилось розстрілювати всіх, хто шипить галицьким акцентом, який окреслили українською мовою", називає українську мову "хрюканням і блювотинням", а також зазначає, що "влада і ресурси у сіоністів, що гоїв важають тваринами".

    СБУ відповіла Подоляк, що факти поширення користувачем "Ратушняк Сергій" у соціальній мережі Facebook матеріалів, зазначених у депутатському зверненні, перевірятиме слідчий відділ Управління СБУ в Закарпатській області.

    Ратушняку інкримінують ч.2 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) та ч.1 ст.110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу України.

    На персональній сторінці екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка цей пост наразі видалений.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору