ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Кабміні розповіли про нові ціни на газ

    23 квітня 2024 вівторок
    37 переглядів
    Яка ціна на газ буде вже цієї осені

    Якщо ціна імпортного паритету виявиться більше, ніж на 10% відмінною від 4942 грн за 1 тис. куб. м, то на період з 1 жовтня 2017 року по 1 квітня 2018 року саме ця нова цифра буде встановлена ​​в якості діючої ціни.
    Кабінет міністрів України продовжив спеціальні зобов'язання, покладені на НАК "Нафтогаз України" і інші суб'єкти ринку природного газу, ще на рік - до квітня 2018 року.

    Відповідну постанову уряд прийняв на засіданні в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна. При цьому МЕРТ і Міненерговугілля доручено доопрацювати документ з урахуванням пропозицій і зауважень Енергетичного співтовариства.

    Як повідомлялося, проект відповідної постанови був підготовлений МЕРТ і передбачав, що ціна газу, що реалізується населенню та релігійним організаціям після 1 квітня 2017 роки (після закінчення терміну спецобов’язків, встановлених чинним постановою Кабміну) і до 1 жовтня 2017 року залишиться незмінною - 4942 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, тарифів на транспортування і розподіл) .

    Разом з тим, до 1 серпня Міненерговугілля має розрахувати нову ціну імпортного паритету. При такому розрахунку береться до уваги ціна газу на німецькому хабі NCG за 12 місяців, що передують розрахунку, а також середня вартість його транспортування, курс валют.

    Якщо ціна імпортного паритету виявиться більше, ніж на 10% відмінною від 4942 грн за 1 тис. куб. м, то на період з 1 жовтня 2017 року по 1 квітня 2018 року саме ця нова цифра буде встановлена ​​в якості діючої ціни для населення і релігійних організація (в іншому випадку, ціна залишиться на старому рівні - 4942 грн).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору