ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перші сто днів на керівній поліцейській посаді. Якими вони були?

    25 квітня 2024 четвер
    36 переглядів
    Анатолій Шкирта, Начальник поліції закарпатської Іршавщини.

    Минуло перших сто днів, відколи Іршавську поліцію очолив підполковник Анатолій Шкирта. З цієї нагоди ми поцікавилися в Анатолія Івановича, яка нині криміногенна ситуація в Іршавському районі, як працює місцева поліція?

    - На посаду керівника поліції Іршави мене було призначено після проведення атестації поліцейських, - розповідає Анатолій Шкирта. - Довелось відразу ж робити деякі кадрові зміни, за підсумком атестації. До слова, на даний час у відділенні є значний некомплект. Маємо вакансії у службі кримінальної поліції, дільничних офіцерів поліції, у групах швидкого реагування. Тож запрошуємо на роботу молодь, яка має бажання працювати у поліції і хоче віддано служити людям. Перевагу надаватимемо хлопцям, які несли службу в АТО, тим, хто має юридичну освіту, добре загартований фізично. До слова, вчора працівники поліції в ході проведення «Дня відкритих дверей» в районному центрі зайнятості доводили інформацію до громадян, які можуть виявити бажання служити у поліції ( який вік, освіта, вакансій, заробітна плата, т.д.).

    - З чим зараз найбільше звертаються люди до поліції?

    - На сьогоднішній день до Іршавського відділення поліції надійшло 1138 звернень громадян. Найбільше звернень щодо крадіжок і тілесних ушкоджень на побутовому рівні. Часто зловживання спиртними напоями породжує насильство у сім’ї й спричинення тілесних ушкоджень. Хочу відмітити, що ряд крадіжок було розкрито дільничними та працівниками кримінальної поліції у селах Білки, Імстичово, Ільниця та в самій Іршаві. Окрему увагу хочу приділити власникам кафе-барів та розважальних закладів, у яких бармени продають дітям алкогольні напої. В цьому році вже притягнуто до адміністративної відповідальності за це 4-х продавців, які будуть змушені сплатити чималі штрафи. Наведу нещодавній приклад. Неповнолітня приїхала в гості до своєї подруги. З цієї нагоди дівчата розпили пляшку спиртного, внаслідок чого одна з дівчаток потрапила до реанімації... На щастя, на даний час стан здоров’я дівчинки задовільний. А батьків обох дівчат було притягнуто до адміністративної відповідальності.

    - Які злочини вас турбують як начальника поліції найбільше?

    - У першу чергу це наркоманія. На даний час на території області триває операція по боротьбі з наркозлочинами. Щодня звертаю увагу підлеглих на виявлення таких фактів у районі. Лише у цьому році маємо 3 факти виявлення наркотичних речовин, по яких порушені кримінальні провадження і справи вже направлені до суду. Друга проблема - це нелегальна зброя. Хотів би застерегти громадян, що краще таку зброю легалізувати або здати її в поліцію під час місячника добровільної здачі зброї. Також хочу звернути увагу власників зареєстрованої зброї, щоб вони до її зберігання відносились більш відповідально. Адже зброя поза сейфом може у будь-який час потрапити до рук злочинців й стати знаряддям скоєння злочину. У зв»язку з цим працівниками поліції проводиться перевірка власників зареєстрованої зброї. Під час таких перевірок виявлено чимало порушень і навіть є факти вилучення зброє, за порушення громадянами порядку її зберігання.

    - Кажуть, що Іршавщина серед лідерів у краї з виявлення нетверезих водіїв за кермом...

    - З початку року у районі поліцейські виявили 59 фактів перебування водіїв за кермом автотранспорту у нетверезому стані. Навіть маємо випадки, коли водіїв вже вдруге притягнуто до відповідальності за це правопорушення. Судіть самі, що водій за кермом швидкісної іномарки у нетверезому стані - це потенційний злочинець, від якого є реальна небезпека на дорозі! Цього року нетверезі водії Іршавщини повинні б поповнити державний бюджет на суму більше півмільйона гривень! Відрадно, що завдяки профілактичній роботі на наших дорогах значно зменшилась кількість дорожньо-транспортних пригод.

    - Наостанок, що побажаєте жителям краю, аби вони не стали жертвами злочинців?

    - Кожен громадянин повинен бути уважним, тому що зараз є багато шахраїв, крадіїв. Найбільшою популярністю у злочинців користуються мобільні телефони, планшети, залишені власниками без нагляду. Тож бережіть власне майно. Громадянам, які полюбляють здійснювати покупки в Інтернет-мережі, раджу бути уважними. Перед тим, як переказувати комусь кошти, потрібно перевірити інформацію про продавця, прочитати відгуки інших клієнтів. Розраховуватись за замовлений товар слід лише після його отримання, адже нерідко трапляються випадки Інтернет-шахрайства. У нашому районі теж є зареєстровані, такі факти. Поліція неодноразово застерігала громадян у ЗМІ про активізацію Інтернет-шахраїв, щоб ті не вірили про «безкоштовні» автомобілі, виграші в «лотереї» і дешеві «товари» в Інтернеті. Але якщо все ж ви стали жертвою злочинців чи шахраїв, одразу телефонуйте на «102» і викликайте поліцію.

    Розмову вела Віта ГОРЗОВ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору