ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Обіцяного три роки чекають: коли зникнуть черги в дитсадок

    28 березня 2024 четвер
    84 переглядів
    Гриневич розповіла, коли можуть зникнути величезні черги у дитячих садках

    Міністр освіти й науки Лілія Гриневич розповіла, коли можуть зникнути величезні черги у дитячих садках

    Черги у дитячі садочки, що добре відомі всім батькам дошкільнят, можуть стати історією вже за три роки. Але відбудеться це тільки за умови продуктивної роботи у подоланні проблеми.
    За словами міністра освіти й науки Лілії Гриневич, зараз в черзі в дитсадки стоять 78 468 дітей. Оскільки в Україні просувається процес фінансової децентралізації, в органів місцевого самоврядування з‘являється більше можливостей розвитку мережі ДНЗ та її підтримки в належній якості, повідомляється на сайті відомства.
    Тільки протягом минулого року у дитсадках створено 26,5 тисяч місць. Якщо така тенденція зберігатиметься, то питання черг буде закрите упродовж кількох наступних років, переконана міністр.
    Гриневич додала, що сприятиме цьому процесу й затвердження нових санітарних норм для ДНЗ, які дозволяють їм ефективніше використовувати наявні приміщення. З цією ж метою Кабмін, за поданням МОН, ухвалив проект закону, що дасть можливість створювати "корпоративні дитсадки".
    Такі заклади працюватимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади, а також можуть бути громадські організації та бізнесмени. Це дозволить більшій кількості дітей отримати доступ до дошкільної освіти.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору