ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Для українців може з'явитися нове покарання

    25 квітня 2024 четвер
    74 переглядів
    Верховна рада хоче запровадити новий закон

    Заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко і ще 11 нардепів пропонують ввести в Україні відповідальність за викрадення людини для примусового одруження. Про це сказано в законопроекті №6243.
    Документ пропонує внести в 149 статтю Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) такі зміни:

    Вербівка, переміщення, передача або одержання людини для його експлуатації з використанням обману, шантажу чи примусу карається позбавленням волі від 3 до 8 років.
    Ці ж дії, вчинені стосовно неповнолітнього його батьками, опікунами або піклувальниками караються суворіше - позбавленням волі до 15 років з конфіскацією майна або без.
    Відповідальність за вербування, приховування, передачу або одержання людини за цією статтею настає навіть тоді, якщо людина не давав згоди на свою експлуатацію, якщо до нього застосовано будь-яка з впливів, зазначених в статті.
    В цілому даний законопроект розширює термін «експлуатація» такими поняттями: примусовий аборт, примусове одруження і примусове залучення до жебракування.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости