ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як лікувати сонячні опіки в домашніх умовах

    23 квітня 2024 вівторок
    75 переглядів
    Сонячні опіки, що робити та як лікувати

    Перші сонячні промені не можуть нас не радувати. З приходом тепла ми активно готуємся до відпочинку і відпустки. Що може бути краще яскравих променів, які гріють нас на пляж?
    Перш ніж ви зберетеся засмагати, портал "Знай" дає кілька рекомендацій правильного загару і домашні методи першої допомоги при сонячних опіках.
    Ніхто не може бути застрахований від сонячного опіку, тому краще заздалегідь дізнатися якими підручними засобами можна полегшити сонячні опіки.
    Сонячний опік можна отримати при дії ультрафіолетових променів. Зазвичай, ураження шкіри сонячними променями відбувається через тривале перебування на пляжі. Якщо не використовувати засоби обережності від сонячних опіків це може в підсумку негативно вплинути на шкіру і стан здоров'я.
    Сонячні опіки можуть бути двох ступенів. Перша ступінь менш болюча, а при отриманні другого ступеня, на шкірі з'являються пухирі наповнені рідиною. При отриманні другого ступеня опіків існує небезпека значних пошкоджень шкіри, у вигляді червоної шкіри. В цьому випадку відбувається пошкодження клітин ДНК, які в підсумку провокують появу ракових клітин в організмі.
    Світла шкіра найбільше схильна отримати сонячні опіки. Досить 20-30 хвилин перебування під прямими сонячними променями і світла шкіра обгорає до другого ступеня. Симптоми опіків з'являються не відразу, розпізнати опіки можна тільки через кілька годин.
    Які симптоми при сонячних опіках?
    Почервоніння шкіри, жар, озноб, набряклість з болючим супроводом і високою температурою тіла, через час з'являються пухирі.
    Що робити при отриманні сонячних опіків?
    Для того щоб наслідки опіку були менш болючими, необхідно діяти оперативно інакше шкіра може постраждати ще більше. Як тільки ви виявили перші ознаки сонячних опіків, необхідно сховатися в тінь. Якщо шкіра почала червоніти це перша ознака опіків. В цьому випадку необхідно відразу звернутися до лікаря і в цей час постаратися реанімувати шкіру домашніми методами.
    Особливо уважно потрібно бути до опіків на обличчі і шиї, тому що вони можуть призвести до набряків і затрудненню дихання.
    Якщо шкіра не сильно постраждала, досить прийняти холодний душ, після душу використовувати аптечні препарати, які допомагають в боротьбі з опіками.

    Ні в якому разі не треба змащувати шкіру сала, спирт, сечу, масло, одеколон. Їх використання може нашкодити і уповільнити лікування опіку.
    Уникайте сонячних променів, поки опіки гояться, навіть з використанням сонцезахисних засобів.
    Для того щоб сонячні опіки не докучали і від них не довелося страждати, необхідно вживати заходів безпеки: до виходу з дому наносити на відкриті ділянки тіла сонцезахисні засоби.
    Як лікувати сонячний опік?
    Гель алое вера, пантенол, біпантен, кефір, сік алое, огіркова кашка, трав'яний настій з календули або ромашки, заварка чорного чаю.
    Щоб заспокоїти загоєння ран, носіть вільний одяг, пийте більше води, так як опіки призводить до зневоднення організму. Приймайте протизапальні препарати, використовуйте масло.
    Не можна наносити будь-які косметичні засоби для шкіри, розкривати бульбашки і змащувати шкіру засобами, які містять спирт.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору