ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчені створили безсмертні фільтри для води

    29 березня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Вченим вдалося створити багаторазові фільтри для води

    Дослідникам з Рочестерського технологічного інституту вдалося створити багаторазові фільтри для води. Основою для винаходу стали вуглецеві нанотрубки.
    Про це повідомляє сайт інституту. На сьогоднішній день найпопулярнішим фільтрувальним матеріалом для води залишається звичайний активоване вугілля. Але він здатний очищати її лише кілька разів.
    Фільтри на основі вуглецевих нанотрубок можна використовувати багато разів. Крім того, вони більш ефективно видаляють органічні забруднення зі складу води. Трубки представляють із себе мікроскопічні згорнуті листи графена. Товщина їх становить один атом. Вчені просто з'єднав атоми вуглецю в сітку.
    Нанотрубки і такого матеріалу відштовхують воду, а молекули води не прилипають до неї. Це дозволяло видаляти більше органічних забруднень.
    Головна перевага нового фільтра в тому, що його легко почистити. Для цього досить помістити акваочисник в мікрохвильову піч на п'ят хвилин. Дія хвиль і температури змушує сторонні речовини випаровуватися, а фільтр можна знову використовувати.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору