ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи залишиться на посаді начальник культури Великоберезнянщини за грубу неповагу до державних символів України? (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    79 переглядів
    Наталі Глодан заявила, що бійці не патріоти, а на прапор їй "наср*ати"

    Влітку 2016 року голова Спілки учасників АТО Великоберезнянщини, демобілізований боєць 24-ї ОМБр, Владислав Пугінський звернувся до Відділу культури Великоберезнянської РДА з клопотанням включити до складу конкурсної комісії із призначення керівника місцевої бібліотеки кандидатуру від їх спілки. У відповідь отримав відмову за підписом начальника цього відділу Нелі Глодан, яка мотивувала це тим, що колектив їх організації учасників бойових дій немає ніякого відношення до культури.



    Опісля, 28 липня, В. Пугінський звернувся на особистий прийом до цієї начальниці районної культури щодо пояснень такої безпідставної та несправедливої відмови. Мотивував, що в їх статуті, серед інших видів діяльності є зокрема і сфера культури. Зокрема, доповнив, що керівник закладу культури має проводити патріотичне виховання молоді, прививати їм любов до державних символів. На що у відповідь отримав цинічний сміх і приголомшену відповідь "що їй байдуже, що я робив на війні, а на прапор України їй насрати", а на останок порадила звернутися із скаргою до Президента України. Це було сказано в присутності волонтера, директора місцевого Благодійного Фонду "Віра Надія Любов" Рімма Митрак, якій також відмовили у внесенні їх кандидатур до складу конкурсної комісії.


    Після чого Владислав разом з Ріммою подали скарги до Голови Великоберезнянської РДА Василя Симочко із вимогою звільнити дану антиукраїнську начальницю відділу культури. Останній прийняв рішення притягнути її до дисциплінарної відповідальності у виді попередження про неповну службову відповідність за порушення правил етичної поведінки державного службовця. Однак Нелі Миколаївна не тільки не визнала своє вини і не вибачилась по сьогоднішній день перед нашими патріотами, а навпаки, вирішила оскаржити це рішення до суду.


    26 жовтня 2016 року Великоберезнянський районний суд Закарпатської області відмовив в позові цій начальниці райкультури, заливши рішення РДА про її покарання в силі. Вирішальними для прийняття цього справедливого рішення судом стали свідчення нашого бійця В.Пугінського: "Вона сказала, що люди, які на даний момент воюють, то не є патріоти, а патріоти там по її баченню, то якісь інші. Я сказав, що люди воюють за прапор, за гімн, за кордони нашої держави, а вона сказала, що їй всерівно, що люди воюють, а на прапор їй наср*ати".



    Однак начальниця райкультури і з цим не погодилась та подала апеляційну скаргу, розгляд якої відбудеться завтра, 4 квітня о 15:00, в Львівському апеляційному адміністративному суді під головуванням Віктора Святецького (м. Львів, вул. Саксаганського, 13).


    Запрошуємо прийти підтримати закарпатських побратимів на дане судове засідання бійців, волонтерів та небайдужих патріотів Львівщини і відстояти справедливе рішення суду 1-ї інстанції, адже очевидно, що таким українофобським особам не місце на державних посадах!


    З повагою, керівник Закарпатського осередку
    ГО "Айдар Волонтерська Допомога"
    Віталій Грегор

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости