ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сергій Тарута: земельна реформа під диктовку МВФ "знесе" нинішню владу

    19 квітня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    Що буде з владою після земельної реформи від МВФ

    Задоволення вимоги МВФ щодо негайної лібералізації ринку землі і зняття мораторію на продаж сільгоспземель може стати непереборною перешкодою для роботи нинішнього парламенту. Про це заявив народний депутат (позафракційний) Сергій Тарута в ефірі телеканалу NewsOne. «Відносно землі, я вважаю, що це питання точно знесе парламент, знесе уряд і Президента, який в кінцевому рахунку сам дав схвалення на підписання (меморандуму з МВФ - ред.) На таких кабальних умовах», - вважає Тарута.
    Нагадаємо, що в оприлюдненому тексті Меморандуму з МВФ є вимога про затвердження Верховною Радою закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Його МВФ очікує від українського парламенту до кінця травня 2017 року. Причому термін для виконання цього структурного маяка відсувається з кінця вересня 2016 року. Ухвалення такого закону, як вважають в МВФ, дозволить діючому мораторію на продаж земель сільгосппризначення втратити силу з кінця 2017 року.
    За словами Сергія Тарути, негайне відкриття ринку землі означає здачу країни іноземцям та олігархам. На реформу ринку землі необхідно мінімум 3-4 роки, при дотриманні ряду важливих умов. Поспішати не можна хоча б в силу того, що питання землі – сакральне для українців. Тому долю української землі повинні вирішувати всі українці на референдумі, а не договорняки всередині влади.
    Тарута недавно опублікував в ЗМІ свій погляд на проведення земельної реформи. Зокрема, як вважає нардеп, за цей час необхідно:
    - створити всю нормативно-правову базу по землі;
    - створити Земельний банк, де селяни зможуть кредитуватися, тому що своїх грошей у них немає. Це можна зробити на основі одного з державних банків, наприклад - Приватбанку;
    - для вирішення всіх найважливіших питань ринку землі заснувати національну Земельну Асамблею. Це повинен бути майданчик для відкритого діалогу. Земельна Асамблея повинна підготувати весь пакет реформ. А після цього він має бути винесений на загальнонаціональний референдум.
    Дуже важливо, на думку Сергія Тарути, уникнути помилок, допущених в інших країнах. У Бразилії земля зосередилася в руках малої кількості лендлордів - і це призвело до бунтів і до крові. В Аргентині землю дозволили скуповувати іноземцям - і туди прийшли великі міжнародні фінансисти, а сільське населення зубожіло. Україна треба цей досвід враховувати.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору