ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Одеситів позбавлять від "непотрібних" лікарів

    18 квітня 2024 четвер
    89 переглядів
    В одеських лікарнях скоротять посади медиків

    На одеські муніципальні лікарні незабаром чекає весняний сюрприз: місцева влада збирається позбутися від "незатребуваних" вакансій, а таких нарахували 648.
    Виконавчий комітет вирішив таким чином значно зменшити штати в рамках медичної реформи. Чиновники запевняють, що це погано не відіб'ється на обслуговуванні пацієнтів, однак одесити мало в це вірять.
    У виконкомі розповіли, що урізати зібралися вакантні посади, на які роками не можуть знайти фахівця. До того ж, приберуть лише половину із цього списку, щоб залишити лікарням запасні місця, якщо такі фахівці все-таки знайдуться. "Це рішення дозволить оптимізувати штатну структуру медустанов під реальні потреби одеситів, а не під застарілі нормативи", - заявила Олена Вельможко, прес-секретар міського відділу охорони здоров'я.
    Експерти, у свою чергу, теж вважають, що це добре відіб'ється на економічній ситуації, оскільки на порожні місця все одно виділялися гроші з місцевого бюджету. Тепер ці кошти витратять на більш потрібні речі.
    В одних сферах від пошуку фахівців відмовляються через їх надлишок, в інших - скаржаться на гострий дефіцит: в основному це стосується лікарів, які спеціалізуються на соціально небезпечних хворобах. А городяни скаржаться на те, що ультразвукова діагностика перетворилася на цілу подію, яку потрібно серйозно планувати. "Нікому зробити УЗД серця. В єдиному кабінеті години прийому розписані на тиждень, а прийом тільки по вівторках", - поскаржилася одна з місцевих мешканок.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору