ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи варто вживати енергетичні напої

    28 березня 2024 четвер
    76 переглядів
    ЯК енергетики впливають на наше здоров'я

    Зовсім недавно, людство винайшло напій для бадьорості - енергетичний напій. Підбадьорливий напій популярний серед студентів, далекобійників, відвідувачів нічних клубів і людей, які багато працюють і їм необхідно привести себе до тями, щоб виконати ще кілька справ. Випивши баночку енергетичного напою ми отримуємо приплив бадьорості і нових сил.
    Виробники напоїв стверджують, що вони приносять тільки користь, Розберемося про користь і шкоду цього диво-напою і зробимо висновки, чи варто його вживати.
    Все енергетики, без винятку, містять певний відсоток кофеїну, який стимулює розумову здатність і підвищують серцево-судинну витривалість. Щоб отримати бажаний ефект і не засипати на ходу, необхідно випити як мінімум три банки енергетичного напою. В цей час, виробники рекомендують вживати не більше двох банок на добу, але ці правила мало хто дотримується. Напій не тільки бадьорить, але і має приємний смак, який подобається багатьом людям, тому його хочеться пити все більше і більше.

    Енергетичні напої містять таурин. Таурин - це амінокислота, яка має властивість накопичуватися в м'язовій тканині. Експерти вважають, що таурин покращує роботу серцевого м'яза, але останнім часом цей висновок почали оскаржувати, стверджуючи про те, що таурин не має ніякого впливу на організм людини.
    До складу енергетичних напоїв ще входить карнітин. Цей компонент сприяє швидкому окисленню жирних кислот, посилює обмін речовин, знижує стомлюваність м'язів.
    Гуарана і женьшень - це лікарські рослини, які теж містяться в енергетичних напоях. Ці рослини має тонізуючі властивості, виводить з м'язових тканин молочної кислоти, знижує біль при фізичних навантаженнях. очищає печінку.
    Мелатонін, що входить до складу енергетичного напою, відповідає за добовий ритм людини.
    Матеин сприяє зниженню ваги і знижує відчуття голоду.
    До складу енергетичних напоїв входять вітаміни групи В. Про користь цієї групи вітамін знають всі.
    Пити чи не пити енергетичні напої?
    Для бадьорості ці напої добре підходять, але їх надмірне вживання може дати зворотний реакцію. Передозування енергетичними напоями призводить до підвищення артеріального тиску, підвищує рівень цукру в крові. Щоб вітамінізувати свій організм, енергетичні напої можна замінити мультивітамінним комплексом. Людям, які страждають підвищеним тиском і хворобами серця не рекомендується вживати енергетичні напої. Тонік насичує організм енергією, але вона розподіляється нерівномірно, іншими словами ми отримуємо прихід на певний час, а потім наша активність швидко йде на спад. Наш організм використовує запаси ресурси, які в підсумку доводиться повертати, розплачуючись депресією, втомою, дратівливістю. Енергетичні напої негативно впливають на нервову систему.
    Який підсумок?
    Щоб отримати дозу бадьорості ми вживаю енергетичні напої і з легкістю можемо впоратися з поставленими завданнями на день, але потім організму доводиться довго відновлюватися, щоб придбати певні сили. Чи варто один день бадьорості таких жертв? Вибір залишається за вами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору