ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Експерти розповіли про користь і шкоду хліба

    18 квітня 2024 четвер
    55 переглядів
    Хліб вважається першим продуктом, але чи приносить він користь

    Існує безліч міфів про шкоду і користь хліба. Наші мами і бабусі вважають, що без хліба наша життєдіяльність неможлива, особливо при вживанні перших страв.
    Дієтологи досі розходяться в думці чи можливо вживання хліба і при цьому зберегти струнку фігуру.
    У цьому питанні, спробуємо розібратись.

    Класичний білий хліб практично повністю позбавлен харчових волокон, вітамінів і мінералів. Щоб зберегти здоров'я і струнку фігуру необхідно вживати хліб з борошна грубого помолу.
    Експерти стверджують, що найкорисніший хліб - з висівками, який містить велику кількість клітковини і мінералів. Люди, які страждають захворювання гастриту рекомендується вживати пшеничний хліб або сухарі без вмісту цукру.
    Багато хто стверджує, що хліб сприяє розвитку дисбактеріозу, але насправді, деякі бактерії, які містяться в хлібі необхідні для стабільної роботи організму.
    У хлібі з восьми злаків міститься сіль, кальцій, калій, фосфор, залізо і ще кілька елементів, які необхідні для роботи серцево-судинної системи.
    У хлібі з висівками є вітамін PP, необхідний для профілактики атеросклерозу.
    Корисний хліб з висівками повинен бути в раціоні харчування кожного, як стверджує це деякі фахівці. Хліб дає нам життєву енергію, насиченість, покращує роботу мозку.
    Якщо повністю відмовитися від вживання навіть корисного хліба ми позбавляємо шкіру вітаміну В і інших корисних мінеральних сполук. Але практично будь-який продукт можна замінити іншими продуктами харчування. У хлібі міститься клітковина, яка регулює роботу кишечника. У разі, якщо ви не довіряє хлібо -булочниим виробам і навіть корисним, необхідно вивчити склад хліба і знайти підходящу для вас альтернативу, яка буде давати необхідне речовини.
    Можна не відмовлятися повністю від вживання хліба. З самого дитинства нас привчили їсти хліб і від цієї багаторічної звички складно відразу відмовитися. Зважте всі за і проти. У наш час практично не існує продуктів, які неможливо замінити.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору