ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Важка любов від МВФ: транш - ваш, борг - наш!

    20 квітня 2024 субота
    79 переглядів
    Транш від МВФ, як і завжди, означає певні «завдання» для держави.

    Головною новиною останніх днів стало те, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) дійшов обопільної згоди з урядом України щодо питання про виділення наступного траншу фінансової допомоги державі

    Цю інформацію оприлюднили співробітники прес-центру МВФ. Загалом, Україні найближчим часом нададуть майже 1 мільярд доларів. За інформацією Фонду, загальна сума грошової допомоги Україні становитиме $8,32 мільярда. Настільки нагальне і несподіване рішення МВФ виділити черговий і такий очікуваний займ Україні пояснюється декількома причинами, вважають експерти, нагадуючи про боргові зобов'язання Києва перед самим Фондом і ще невідомий остаточний вердикт британського суду щодо боргу України перед Росією.

    Більше того, транш від МВФ, як і завжди, означає певні «завдання» для держави. Зокрема, вже наголошується на тому, що законодавство щодо пенсійної реформи в Україні має бути прийнято Верховною Радою до кінця квітня 2017 року. Про це йдеться в опублікованому тексті меморандуму України з Міжнародним валютним фондом. Вступити в силу пенсійна реформа повинна з 1 січня 2018 року. Згідно з даними, викладеними в документі, пенсійна реформа буде включати в себе новий перелік варіантів виходу на пенсію з широким діапазоном пенсійного віку. Очікується, що людина, яка виходить на пенсію, буде сама вибирати терміни і умови виходу на пенсію, що буде залежати від загального трудового стажу.

    Власне нічого гарного від цієї реформи громадяни України все одно не очікують.

    Більшість співгромадян дуже іронічно поставилися до радісних коментарів перших осіб держави з приводу співпраці з МВФ. Нагадаємо, що відразу ж після повідомлення Президента в Твіттері, що рішення про виділення макрофінансової допомоги прийнято, віце-прем’єр Павло Розенко написав у соцмережах: «Якщо коротко: #траншнаш!!!»

    Реакція українців була адекватною. Ось лише декілька прикладів коментарів у Фейсбук:

    "Ця фраза звучить як епітафія для цього уряду..."

    "Вітаю вас! Тепер всі свої стануть багатші?"

    "Пане Розенко, Ви серйозно думаєте, що ми в захваті від цього???"

    "Люди в Україні і так знають, що транш "ваш". Тільки от, їх дітям його прийдеться віддавати".

    "Пане Павло, я не знаю сміятись, чи плакати? Ви перетворились в досить кумедну людину. Ваш, так, так... саме ваш транш. Комент просто вирубає! Мені соромно читати. Цікаво, вам не соромно?"

    "#траншваш, а #боргнаш. Ваші статки стануть ще більшими, а ми, наші діти і внуки ще біднішими".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору