ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Держсекретар Угорщини: Фонд Еде Егана підтримуватиме тільки "угорськомовних" закарпатців (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    73 переглядів
    Фонд Еде Егана підтримуватиме виключно закарпатських угорців

    Левенте Модьор, який в уряді Угорщини відповідає за економічну дипломатію, 6 березня побував у 6 населених пунктах району, Чопі та Ужгороді.

    Він зустрівся з місцевими підприємцями, фермерами, виробниками сільськогосподарської продукції, які мають намір брати участь у другому етапі започаткованого урядом Угорщини так званого плану Еде Егана.

    У актовому залі Часлівецької сільської ради, де була одна з передостанніх того дня зупинок держсекретаря, високопосадовець разом з директором Центру Еде Егана Маріанною Беркі розповіли про основні пріоритети другого етапу, деякі технічні вимоги до оформлення заявок, характерні помилки, яких допускаються учасники, відповіли на запитання присутніх.

    "Двоє наших жителів подавали документи на матеріальну підтримку і на старті проекту,- розповіла сільський голова Часлівців Марія Рояк.- І обоє її отримали. Це послужило поштовхом і хорошим прикладом для інших. Переконана, що на теперішньому етапі бажаючих перевірити свою удачу буде більше".

    Це підтвердили слушними запитаннями і уточненнями присутні в залі. Привернув увагу виступ на зібранні селищного голови Середнього Емериха Кріцкі, який цікавився можливостями участі в конкурсі не угорців, а представників інших національностей.

    "Підтримуємо всіх без винятку закарпатців, але в рамках тепер виділених коштів не маємо змоги задовільнити потреби всіх мешканців регіону.- відповів Левенте Модьор.- Тому довелося вводити певні обмежуючі критерії й віддавати перевагу насамперед підприємцям, котрі володіють угорською мовою – їм легше підготувати необхідні бізнес-плани. Але в кожному конкретному випадку будемо підходити до справи індивідуально.”

    Зараз фінансова допомога в першу чергу виділятиметься на розвиток підприємництва й аграрного сектору. Максимальна сума, яку не треба відшкодовувати, - 3 мільйони форинтів. Звичайно, можна подавати заявки і на 50 мільйонів, однак тут потрібна надсерйозна мотивація плюс 20 відсотків власних вкладень.

    У деяких підприємців були нарікання на довгий термін розгляду заяв.

    "Наші співробітники тут на місцях, і в Будапешті, оброблятимуть документи і в позаробочий час, і у вихідні,- заявив Левенте Модьор. - Але є певні процедурні вимоги, яких вимушені дотримуватись".

    7 березня держсекретар роз’яснюватиме можливості участі у проекті в Мукачеві, трьох населених пунктах Берегівського району (Гать, Велика Бийгань, Батьово) і у Великій Доброні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору