ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закон про працю: важлива зміна для українців передпенсійного віку

    23 квітня 2024 вівторок
    54 переглядів
    6 квітня ВР внесла зміни до Кодексу законів про працю

    Верховна Рада 6 квітня внесла зміни до Кодексу законів про працю, які спрямовані на захист прав працівників передпенсійного віку.
    За відповідний законопроект №5564 у цілому проголосували 239 нардепів, передає from-ua з посиланням на Обозреватель.

    Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, статтею 42 Кодексу законів про працю України визначено ряд категорій працівників, яким надається переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці.

    До переліку категорій працівників, яким віддається перевага при рівних умовах продуктивності праці і кваліфікації, включені працівники з тривалим безперервним стажем роботи на даному підприємстві. Однак таке формулювання не дає прямих переваг збереження зайнятості літнім працівникам, оскільки фактор стажу є вторинним у порівнянні з кваліфікацією і продуктивністю праці.

    - йдеться в документі.

    Законопроект вносить зміни до статті 42 Кодексу законів про працю України, доповнивши частину другу статті новим пунктом, згідно з яким, до переліку категорій працівників, яким надається переважне право на залишення на роботі, додається категорія працівників, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку, при досягненні якого особа має право на отримання пенсій.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости