ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українці скоротили споживання хліба вдвічі

    19 квітня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    Українці стали менше вживати хліб

    Експерти заявили, що за останні півтора десятка років виробництво хліба в Україні скоротилось більш, ніж у вдвічі також удвічі менше українці їдять головний продукт.
    Про це повідомлє AgroPortal з посиланням на експертів Економічного дискусійного клубу.
    "В Україні починаючи з 2000 р виробництво хліба та хлібобулочних виробів скоротилося з 2,5 млн. тонн до 1,1 млн. тонн, або в 2,2 рази. При цьому чисельність населення країни зменшилася на 14%", - зазначається у висновках спеціалістів.
    Також скоротилась кількість споживання хліба українцями. Так у 2000 році в середньому щорічно українець споживав до 50 кілограмів хліба, а на кінець 2016-го – на одного громадянина приходиться близько 26 кілограмів.
    Для порівняння також експерти зазначають, що у 1995 році кожен українець споживав хлібо-булочних виробів втричі більше, ніж сьогодні.
    За останні 16 років структура виробництва основного продукту не зазнала кардинальних змін, як і раніше більша частина виробництва відведена пшеничному хлібові (близько 62%), вдвічі менше (33%) приходиться на житній хліб та 24% припадає на мучні вироби нетривалого зберігання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору