ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що говорила депутат Європарламенту закарпатка Бочкор під час прийняття ЄП рішення про безвіз для України

    28 березня 2024 четвер
    98 переглядів
    Андреа Бочкор є активним захисником прав нацменшин у Європарламенті

    Депутат Європарламенту, закарпатка Андреа Бочкор під час обговорення парламентарями питання щодо безвізового режиму для України також мала виступ.

    Закарпатка Андреа Бочкор на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі, коли депутати проголосували за безвізовий в'їзд для громадян України, закликала своїх колег підтримати Україну у її прагненні інтегруватися до Євросоюзу. Вона розповіла, що, зокрема, Угорщина завжди відстоювала право України йти шляхом євроінтеграції.

    "Угорський уряд підтримував Україну у прагненні до євроінтеграції з самого початку. Скасування віз спростить сотням тисяч українських громадян на вільне пересування і навчання за кордоном", - сказала Андреа Бочкор у своєму виступі і закликала Євросоюз надати більшу допомогу Україні для розбудови прикордонної інфраструктури.

    «Не дивлячись на надання безвізового режиму для України, існують також додаткові бар'єри, які перешкоджають вступу країни в Європейський Союз: транскордонна інфраструктура, дорожня мережа і відсутність достатньої кількості пунктів перетину кордонів. Таким чином, якщо ЄС хоче, щоб забезпечити справжню допомогу українським громадянам, то необхідно розробити ефективний план і фінансування розвитку прикордонної інфраструктури. Потрібно покласти край кількагодинним очікуванням під час перетину кордону, потрібно створити європейські стандартні умови для подорожей», - наголосила Андреа Бочкор.

    Як відомо, Андреа Бочкор є активним захисником прав нацменшин у Європарламенті і, зокрема, нещодавно закликала владу України не обмежувати права угорської меншини в Закарпатті.

    Цього разу Андреа Бочкор у своєму виступі знову наголосила на цій проблемі. «Всі ми підтримуємо Україну в реалізації коригуючих інтересів європейського панування правових реформ задля економічної стабілізації. ЄС повинен дати Україні чіткий сигнал про те, що прагнення до демократизації та європейської інтеграції не достатньо лише оголошувати, а потрібно і виконувати відповідні правові європейські норми. Україна повинна дозволити нацменшинам мати право на освіту рідною мовою, як це гарантовано Конституцією. Україна також повинна припинити національну дискримінацію і обмежити вплив екстремістських угруповань, які розпалюють напруженість у відносинах між більшістю і меншинами. Таким чином, розвиток соціальної консолідації на основі взаємної поваги і мирного співіснування повинен бути основою в роботі українських законодавців", - сказала Андрея Бочкор у своєму виступі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору