ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Світовий банк поставив Україні ультиматум

    19 березня 2024 вівторок
    73 переглядів
    країні необхідно провести чотири ключових реформи

    Щоб досягти сталого відновлення української економіки, іншого шляху як впроваджувати реформи, немає.
    Про це заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.
    Доленосними для держави можуть стати чотири основні реформи: пенсійна, земельна, медична та антикорупційна.
    За словами Кахконен, нині практично 70 відсотків вітчизняних пенсіонерів живуть за межею бідності і потребують державного захисту. Нинішня пенсійна система побудована таким чином, що 11% ВВП держави витрачається через Пенсійний фонд, при цьому лише половина з цих коштів покривається пенсійними внесками населення, решта фінансується бюджетом. Це веде до величезного дисбалансу.
    Що стосується земельної реформи, то жінка заявила про необхідність скасування мораторію на продаж землі, оскільки, переконана вона, підготовка та відкриття земельного ринку зможуть стати поштовхом до залучення інвестицій у державу.
    Не менш нагальною для України є реформа охорони здоров'я, оскільки хоча держава й витрачає на медицину понад 4% ВВП, якість послуг залишається незадовільною. Щорічно через передчасну смертність та інвалідність країна втрачає майже шість мільйонів років продуктивного життя свого населення.
    Антикорупційна реформа, на думку Кахконен, є ключовою для країни, оскільки низький рівень корупції та прозорість – найкращий показник для того, аби зацікавити інвесторів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору