ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Страх втратити роботу відчуває кожен четвертий закарпатець (ІНФОГРАФІКА)

    28 березня 2024 четвер
    130 переглядів
    Які причини спонукають українців боятися залишитися без роботи?

    Лише третина українців не бояться залишитися без роботи. Чверть громадян України відчувають страх втратити роботу — навіть незважаючи на те, що з початку весни ринок праці ожив і приріст вакансій становить 5-10% щомісяця. Натомість 35% респондентів взагалі не задумуються над цим питанням.

    Які причини спонукають українців боятися залишитися без роботи, дізнавайтеся у новому дослідженні Міжнародного кадрового порталу hh.ua

    Хоча ситуація на ринку праці сьогодні є досить нестабільною, у порівнянні з минулими роками спостерігається позитивна динаміка. Показник рівня конкуренції, hh-Індекс, впав із 5 до 3 — це означає, що на одне вакантне місце в середньому претендує три спеціалісти. Термін пошуку нової роботи теж скоротився і складає у більшості випадків від трьох до шести місяців. Разом з тим, 52% опитаних заявляють про стабільність у зайнятості протягом останніх півроку — вони взагалі не змінювали постійного місця роботи. Також варто пам’ятати і про збільшення рівня мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

    Усе це у комплексі вплинуло на те, що «білі комірці» стали більш впевненими і у порівнянні з 2015 роком менше бояться втратити роботу. Таких 37%. Однак кожен четвертий українець все ж не може не думати про втрату робочого місця — страх викликає перспектива залишитись без фінансового забезпечення. Трохи більше третини опитаних не думають про імовірну втрату роботи взагалі. 3% респондентів, які взяли участь в дослідженні, зазначили, що на поточному етапі життя непрацевлаштовані, тож про страх втрати роботи говорити не доречно.
    5279-1.jpg
    Результати опитування також показали, що в основі страхів більшості наших співгромадян, а це 79% від загалу, лежить необхідність фінансово забезпечувати себе та свою сім’ю. Так, 44% респондентів зауважили, що вони змушені працювати, щоб мати можливість задовольняти власні потреби. А от кожен третій учасник опитування зазначив, що його страх втратити постійне місце роботи пов'язаний з потребою утримувати сім’ю. Разом із тим, п’ята частина українців бояться залишитися вдома без діла і бути незатребуваними.
    5279-2.jpg
    Опитування показує, що в пріоритеті для більшості українців – потреби сім‘ї, і саме це стимулює їх працювати та шукати кращу роботу.

    Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного у березні 2017 року. В опитуванні взяли участь 816 респондентів із різних регіонів України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору