ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пам'ятка туриста: предмети, які не варто брати з собою у подорож

    19 квітня 2024 п'ятниця
    38 переглядів
    Товари, заборонені до ввезення і вивезення в різних країнах

    Туристичний сезон наближається, а ми продовжуємо радити читачам, як організувати свій відпочинок так, щоб він пройшов без проблем. Минулого разу ми поговорили про явище овербукінга та особливості авіаперевезень.
    Сьогодні ми торкнемося теми речей і товарів, які не варто брати з собою в подорож. Адже наявність деяких предметів у вашому багажі може стати причиною не тільки виписати вам штраф, але і позбавити вас свободи. А також ми розповімо про особливості вивозу деяких предметів із зарубіжних країн.
    Загальносвітові правила
    Почнемо з речей, які не варто з собою брати, куди б ви не зібралися. Про зброю і наркотики, швидше за все, говорити не варто, це і так зрозуміло. Навіть якщо ви - щасливий власник легальної зброї, залиште її вдома у сейфі.
    Окремо варто сказати про порнографічні матеріали та різноманітні аудіо- і відеозаписи, які ви не купували, а скачали без ліцензії. Відчистіть від них про всяк випадок свій смартфон, ноубук та інші девайси. Звичайно, з великою часткою ймовірності, перевіряти їх ніхто не буде. Але може статися всяке, особливо, якщо ви вирішили відвідати країну строгих правил на кшталт Сінгапуру.
    Що стосується тютюну і алкоголю, то тут у кожної країни свої правила. Найчастіше мова йде про обмеження на 200 сигарет і 2-3 літрів алкоголю. Може бути менше, завжди треба уточнювати окремо. Якщо ви вирішили відвідати мусульманську країну, то краще і зовсім не брати з собою алкоголь.
    Якщо ви везете з собою якісь медикаменти, то необхідно дізнатися заздалегідь, чи не заборонені вони до ввезення в конкретну країну. І в будь-якому випадку краще мати з собою рецепт або довідку від лікаря, що підтверджує, що саме ці ліки вам життєво необхідно.
    Окремі правила існують для ввезення тварин і рослин, кожна держава вимагає певний перелік довідок та інших документів на той випадок, якщо ви вирішили взяти улюблену собаку на відпочинок. Найчастіше довідок потрібно так багато, що простіше залишити песика друзям або родичам не тиждень.
    Вивіз антикваріату
    Варто звернути увагу, що якщо ви, перебуваючи в іншій країні, вирішили купити щось на пам'ять, то обов'язково візьміть у продавця документ, який підтверджує, що його товар не є історичною цінністю. Або хоча б збережіть чек.
    Справа в тому, що, наприклад, в Туреччині і Єгипті вивезення історичних цінностей та антикваріату заборонене. І це абсолютно логічно, адже інакше натовпи туристів вже давно розібрали на сувеніри всю країну. Так що краще не ризикувати, там з цим строго. Якщо ви вирішили купити турецький килим, то краще мати на руках документ, який прямо повідомить митниці, що виріб антикварної та історичної цінності не представляє.
    Суворі Емірати
    Об'єднані Арабські Емірати - дуже популярна серед туристів країна. Дійсно, незважаючи на суворі норми шаріату, за якими живуть Емірати, туристам тут раді, і в цілому обстановка доброзичлива.
    Але варто пам'ятати про правила, які при в'їзді в ОАЕ краще не порушувати. По-перше, заборонено ввозити все, що має відношення до Ізраїлю: символіку і будь-які товари ізраїльського виробництва. Постарайтеся не везти з собою нічого, що мусульмани можуть порахувати образливим для своєї релігії. Так, журнал з карикатурами на пророка Мухаммеда краще залишити вдома. Крім того, не можна ввозити слонову кістку і ріг носорога. І домашню їжу в судочках варто доїсти до перетину кордону, тому що митниця її все одно відбере.
    Вивозити, як і в багатьох інших країнах, заборонено предмети старовини та інший антикваріат. Також не намагайтеся вивезти з ОАЕ насіння та плоди місцевої пальми. І обов'язково зберігайте чеки від всіх покупок.
    Євросоюз і США
    Загальні правила ЄС щодо ввезення предметів в цілому збігаються із загальносвітовими. Звичайно, у кожної країни є і свої особисті обмеження. Більшість країн Єврозони оштрафує вас, якщо ви спробуєте ввезти туди м'ясну або молочну продукцію. Так що доїдайте бутерброди з ковбасою і салом заздалегідь.
    В ЄС з їжею строго. Не беріть з собою ніякого насіння або фруктів. Таким чином Європа захищає свого виробника від можливої ​​конкуренції і нелегального виробництва, наприклад, вина.
    Із Сполученими Штатами теж все непросто. Правила тут можуть відрізнятися від штату до штату. Так, наприклад, на Гаваї у вас не вийде провезти практично будь-яку їжу, вивезти теж. У всіх штатах заборонено ввезення сірників, запальничок, зразків ґрунту і комах. Крім того, вам не дадуть провезти будь-який товар, якщо він був вироблений на Кубі або в Судані, М'янмі або Ірані.
    Важливо. На територію США не можна ввозити абсент і будь-які інші похідні від нього спиртні напої.
    Таїланд
    Окремо серед інших держав стоїть популярний туристичний Таїланд. Попередній король країни Пхуміпон Адульядет дуже ревно ставився до буддійських традицій свого королівства. Так що навіть не намагайтеся вивезти з цієї країни щось, що має відношення до цієї релігії. Навіть на тілі. З недавніх пір туристам заборонено робити собі традиційні буддійські татуювання. З собою можна взяти хіба що особистий амулет.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору