ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Старі машини додадуть проблем українцям

    29 березня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Новій екологічній нормі відповідатимуть автомобілі, випущені лише після 2016 р

    До Нового року ще далеко, а депутати вже готують "подарунок" для українців. Від січня 2018 року парламентарії планують посилити екологічні норми для водіїв.
    Зараз діє норма Євро-5, якій відповідають автомобілі, випущені після 2010 року.
    А ось її послідовниця - Євро-6 - "визнаватиме" лише машини 2016 року випуску і пізніше. А, отже, пільговий акциз для старих іномарок формально перестане діяти.
    Підвищені екостандарти будуть невигідні не тільки споживачам, але й трейдерам, адже автомобілі Євро-6 і дорожчі, і до якості палива більш вимогливі.
    Не готові поки до посилення норми й оператори нафторинку. І особливо дрібні мережі, які орієнтовані на бензин сумнівної якості.
    Те, що Україна перейде на Євро-6 - справа практично вирішена, залишилося тільки остаточно визначитися із терміном введення норми.
    Згідно з проектом закону №5624 цю дату пропонують перенести із 1 січня 2018 року на 1 січня 2020 року, що дозволить ввозити за пільговою ставкою автомобілі з 2010 року випуску протягом 2018 року.
    Ще один законопроект №5624-1 пропонує зробити виняток лише для однієї категорії автотранспорту - вантажівок підвищеної прохідності категорії N3G.
    А ось законопроект №6238 взагалі передбачає повернення в Україну норми Євро-4. Яке рішення зрештою ухвалять парламентарії - поки загадка.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору