ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Здорові продукти провокують переїдання

    16 квітня 2024 вівторок
    55 переглядів
    Вченим вдалося з'ясувати, як корисні продукти можуть впливати на переїдання

    Дотримуючись правильного раціону харчування ми все частіше звертаємо увагу на пакування товарів. Вивчая корисні і шкідливі компоненти і склад продуктів, ми вибираємо товар виходячи з того, що пишуть на упаковках виробники продуктів харчування. Боячись набрати зайву вагу або нашкодити своєму здоров'ю великою кількістю вуглеводів і жирів ми намагаємося не купувати шкідливий товар.
    Американські вчені провели дослідження, де виявили, що вживати здорову їжу в будь-яких кількостях не приносить стільки користі, як ми думаємо.
    Вчені зробили висновок про те, що написи на упаковках здорових продуктів провокують переїдання. Чому так відбувається? Вживаючи виключно здорову їжу люди не усвідомлено багато їдять.

    Група фахівців з Техаського університету в США проводять детальні дослідження причин переїдання. У ході досліджень вдалося з'ясувати, що зосередженість на вживанні максимально корисної їжі провокує переїдання. Коли ми їмо корисну їжу пропадає почуття міри, в результаті ми їмо більше, так як склад на упаковці обіцяє бути корисним. У підсумку ми їмо багато корисної їжі, але ця надмірна користь шкодить нашому організму.
    Щоб зробити ці висновки, фахівці зібрали групу людей. Вчені їм продемонстрували короткий фільм, після цього добровольцям запропонували перекусити продуктом з корисним і шкідливим складом. Вчені помітили, що добровольці віддавали перевагу продуктам з корисним складом, який був зазначений на упаковці, але кількість споживання було більше, ніж з шкідливим.
    За підсумком цього дослідження, вчені закликали добровольців і споживачів продуктів задуматися над тим, в якій кількості ми вживаємо навіть саму корисну їжу. Надмірне поїдання здорових продуктів навряд чи принесе користь.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору