ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Психологи розповіли, як боротися з перфекціонізмом

    28 березня 2024 четвер
    78 переглядів
    Перфекціоністи в одному кроці від психічних розладів

    Досконалості немає меж, тому жінка завжди намагається бути краще за всіх і у всьому. Ми намагаємося перевершити не тільки себе, але й оточуючих.
    Як показали дослідження вчених, перфекціонізм йде в одну ногу з психічними розладами, такими як: депресія, нав'язливий стан, залежність.
    Прагнення отримати похвалу і бути у всьому краще за інших приводить нас не на п'єдестал, а до психотерапевта. Вчені стверджують про те, що ризик померти у молодому віці у перфикционистов на 51 відсоток вище, ніж ті, хто обмежує себе адекватною відповідальністю.
    Хто такі перфикционисты?
    - люди, які зобов'язують себе бути завжди краще, швидше, сильніше, вище інших у всіх справах. При цьому вони вважають, що інші повинні не відставати від перфекціоністів.
    - ви незадоволені собою, стрибаючи занадто високо ви не оцінюєте свої досягнення.
    - люди, які бояться не виконати задумані плани, не дістають зірку з неба, яка вам так потрібна. У цьому випадку ви постійно звинувачуйте себе, якщо щось задумане не вдалося виконати.
    - постійно гризете себе за недоліки, не звертаючи уваги на достоїнства.
    - порівнюєте своє життя з життям інших. Якщо у вас немає великого будинку, багатого чоловіка, починаєте звинувачувати себе в цьому.

    Як з цим боротися?
    Необхідно зупинитися, зробити глибокий вдих і скласти список пріоритетних справ, які необхідно виконати. Ця мета повинна привести вас до бажаного результату в сім'ї, бізнесі, у цілому в житті.
    Цілі можуть час від часу змінюватися, але ви повинні розуміти чого ви домагаєтеся, і навіть змінюючи мету не варто орієнтуватися на рівень життя інших людей. Ви повинні адекватно оцінювати свої можливості і виходячи з них будувати своє життя.
    Якщо вам не вдається адекватно оцінити свої можливості та успіхи, яких ви вже досягли поговоріть з авторитетною для вас людиною, яка зможе зробити аналіз за вас.
    Ніколи не ідеалізуйте інших людей і їх життя. Ви повинні навчитися радіти своїм маленьким успіхіам, навіть самим дрібним досягненням, завдяки яким будується ваше подальше щасливе і успішне життя.
    Як стверджують психологи, перфекціонізм не покращує, навпаки погіршує якість життя. Нереалістичні очікування по відношенню до себе і оточуючих, і звичка до постійного порівняння себе з іншими, оцінка власної роботи в термінах «біле або чорне», бачення тільки негативу призводить до повного руйнування життя.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору