ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як правильно харчуватися в важливі 9 місяців

    18 квітня 2024 четвер
    75 переглядів
    Дієтологи змогли з'ясувати, яке харчування підійде вагітним

    Вагітність це не хвороба, а всього лише тимчасове явище. Жінки в очікуванні дива часто переживають про те, що втратять свої форми, так як під час вагітності хочеться їсти більше і іноді не зовсім корисну їжу.
    Під час вагітності в організмі жінки відбуваються зміни. Змінюється фігура і стан шкіри, стан волосся, поведінка, настрій і смаки. Зміни відбуваються і всередині: гормональний фон, збільшується витрата енергії тому вагітним хочеться більше їсти.
    Дієтологи вважають, що вагітним можна уникнути надмірного вживання їжі дотримуючись правильної дієти.
    У першому триместрі вагітності можна залишити раціон без змін. Повноцінний раціон він повинен включати достатню кількість вітамінів, білків, жирів та складних вуглеводів і повна відмова від шкідливих продуктів. З другого триместру у жінки збільшується потреба в енергії на 300-500 калорій. Але якщо ви не збільшували навантаження на тіло, збільшення калорій можна уникнути.
    Вагітним потрібно обов'язково вживати м'ясо, особливо в момент активного росту плода (другий триместр). Починаючи з п'ятого місяця вагітній жінці необхідно вживати 96 грам білка. Тільки в продуктах тваринного походження містяться амінокислоти.
    Фолієва кислота повинна обов'язково надходити в організм вагітної, так як вона сприяє розвитку нервової системи ембріона. Якщо у майбутньої мами був сильний недолік цього вітаміну, це може призвести до пороків розвитку у малюка. Залізо — безпосередній компонент гемоглобіну, що входить до складу клітин крові.
    Виключити з раціону
    Фахівці рекомендують відмовитися від копченостей, гострої їжі, солоного, свіжого хліба, солодощів і бобових продуктів. Ці продукти сприяють сильному здуття, а солона їжа затримує воду в організмі. Періодично можна влаштовувати розвантажувальні дні і повністю відмовитися від вживання напівфабрикатів.
    Зразкове меню
    Якщо ви почали значно набирати зайву вагу, спробуйте трохи знизити калорійність, починаючи з другої половини дня. Для вечері ідеальними будуть страви з риби, нежирних молочних продуктів та овочів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости