ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дитсадки та школи почнуть навчальний рік з подорожчання

    18 квітня 2024 четвер
    88 переглядів
    Кияни змушені платити втридорога, щоб прилаштувати дитину до навчального закладу

    В Україні спостерігається гострий дефіцит вільних місць у дитячих садках та школах. І складна ситуація з місцями не лише в державних,а й у приватних навчальних закладах. Наступний навчальний рік для більшості батьків принесе ще більші фінансові навантаження.
    За оцінками експертів, у навчальному році 2017-2018 очікується справжній аншлаг, особливо це відчують кияни, - повідомляє UBR.
    Зараз, щоб прилаштувати дитину до дитсадка, більшість батьків записують своїх чад до електронної черги ледь не у перші дня після народження, і це не є гарантією, що ви потрапите до дитсадка.

    "У нас в молодші групи набір закритий, при цьому 75 дітей стоїть в черзі. І це при тому, що далеко не всі можуть собі дозволити платити від 5 до 15 тисяч гривень в місяць (в залежності від закладу). Проблему намагаються вирішити збільшенням кількості дітей в групах, але немає сенсу пояснювати, що це за собою тягне", - цитує джерело слова директора Академії Сучасного Освіти "А+" Тетяни Курмаз.
    Однак така складна ситуація спостерігається в основному у столиці. У більшості українських міст з чергами в дошкільні навчальні заклади все ж краще, але теж далеко не всім вистачає місць. А якщо є місця, то ні з чого вибирати і доводиться віддавати дитину, де вільно. Проте і там є свої нюанси, наприклад ціна.
    У зв’язку з величезними чергами у дитсадки та школи, попит на приватні заклади освіти щороку зростає, і щороку зростає вартысть їх послуг.

    Експерти стверджують, що у 2017 році ціни сягнуть небачених висоту навчальних закладах як дошкільних, так і школах. Більшість приватних садочків уже підняли ціни на 10-20%, пояснюючи зростанням вартості комунальних послуг, продуктів харчування та інших необхідних речей, які використовують педагоги для навчання та виховання дітей. До осені ці цифри тільки зростуть.
    Зі школами дещо краще. Адже згідно законодавства, навчальні заклади мають забезпечити місце кожній дитині. Проте перед батьками постає нелегкий вибір, до якої саме школи прилаштувати дитину. І тут ціна питання стосується престижу та рівня підготовкинавчального закладу. В такому випадку батькам доведеться вивернути свої кишені, а дітей можуть чекати додаткові іспити для вступу до престижного освітнього закладу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору