ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Митниця отримає право знищувати посилки українців

    25 квітня 2024 четвер
    97 переглядів
    Уже незабаром українські митники отримають право знищувати підробки

    Уже незабаром українські митники отримають право знищувати підробки, що пересилаються міжнародною поштою кількістю до трьох одиниць і вагою до двох кілограмів в одній посилці.
    Cпеціально для знищення товару, що порушує права інтелектуальної власності, пропишуть процедуру. Норма має з'явитися в Митному кодексі до кінця поточного року.
    Відповідний законопроект під номером №4614 вже рік лежить у Верховній Раді, але поки що далі обговорення справа не просунулася. Ст. 401-1, яку мають намір додати до Митного кодексу, спрямована на боротьбу з інтернет-торгівлею контрафактним товаром.
    За словами представника департаменту організації митного контролю ДФС Олексія Гащицького, у разі прийняття закону у "групі ризику" опиняться дешеві речі сумнівної якості.
    Гащинский пояснив і саму процедуру знищення підробок. Якщо митники запідозрять, що товар підроблений чи піратський, його можуть знищити відповідно до рішення керівника митного органу. Правда, це робитиметься тільки в тому випадку, якщо в реєстрі інформації буде дозвіл правовласника на знищення підробок.
    Декларанта мають повідомити факсом або електронною поштою і чекати відповіді 10 робочих днів. За цей термін кінцевий покупець через декларанта повинен письмово або погодитися на знищення посилки, або заперечити це. Мовчання буде розцінено як згода.
    Якщо ж власник проти, то вся інформація про те, хто кому, коли і що відправив, надійде правовласнику. І вже той за 10 днів може подати на декларанта або власника товару в суд, а в якості забезпечення позову заборонити митниці проводити оформлення. В іншому випадку, якщо не порушені якісь інші митні правила, посилку оформлять і відпустять, а всі збитки, понесені в результаті очікування, постраждалій стороні повинен відшкодувати правовласник.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору