ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Полтаві гаряче: димлять шашки і звучать протести (відео,фото)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    Захищати будівництво від розлючених полтавців приїхали два автобуси спецназа

    Полтавські активісти, незважаючи на сніг та холодну погоду, вийшли у вечері 21 квітня на протест проти будівництва кафе по вулиці Котляревського
    Під приміщенням зібралися десятки людей з димовими шашками. Вони вимагали показати у власника документи з дозволом на проведення робіт. Коли ніхто до них не вийшов, вони закидали прибудову шашками.
    Перед акцією приїхали два автобуси спецпризначенів, які вишикувалися перед будівлею. У свою чергу учасники протестного зібрання знесли шини.
    За словами депутата Полтавської міськради Юліана Матвійчука, на забудову в культурній пам'ятці, яка входить в архітектурний ансамбль площі обласного центру, немає законних дозволів.
    "Вона не повинна перетворюватися на на кіоск із шаурмою чи ще з чимось. Ми повинні називати місто духовною столицею, а не базаром. Архітектурна інспекція області винесла рішення припинити будь-яке будівництво, поки власник не покаже документи. Він цього не робить. Тому ми йому допоможемо", – заявив він.
    Власник забудови на поряд з приміщенням колишнього кінотеатру на Котляревського – бізнесмен Олександр Калуцький. Під час акції він був у приміщенні.
    Активісти, не дочекавшись бізнесмена, з криками "Полтава — не базар" підпалили кілька десятків шашок і закидали прибудову. В диму почали зривати огорожу.



    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости