ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українців шокують новим прочитанням "Кобзаря"

    28 березня 2024 четвер
    74 переглядів
    "Кобзар" легендарного українського поета Шевченка, стане мультиком

    "Кобзар" легендарного українського поета Тараса Шевченка ліг в основу мультиплікаційного серіалу в стилі "зомбі-хоррор".
    Прем'єру мультсеріалу незабаром покажуть на одному із загальнонаціональних каналів, а також на відеохостингу Youtube, повідомляє "Радіо Свобода".




    За анімацію взялася команда видання Nebeskey, що вже створила мангу "Даогопак". На думку авторів, молоді потрібно піднести Шевченка не як кріпака, поезія якого викликає сльозу, а як українського Стівена Кінга.
    Перша серія заснована на містичному вірші "За байраком байрак", що оповідає про козака, який повстав з могили через зраду гетьмана. Всього заплановано 12 серій.
    Над картиною працювали цілий рік. На даний момент зроблено вже більше 400 малюнків у надскладному стилі українського бароко.
    "У нас не було технічних кадрів, це все зроблено рукою нашого художника Олексія Чебикіна. Перевели на мову анімації всі сцени з його малюнків. Кожну фігуру розрізали на частинки – від 20 до 140 – і ці частинки згодом анімувались", – розповів режисер проекту Богдан Шевченко.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору