ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Названо причину здорожчання пального на заправках

    29 березня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    У квітні паливо на українських АЗС здорожчало на 50-60 копійок

    Основною причиною зростання цін на бензин в Україні є збільшення обсягів експорту, а також отримання траншу МВФ.
    Таку думку висловили експерти галузі.
    При цьому в квітні нафтопродукти в Україні подорожчали в середньому на 50-60 копійок, насамперед, через підвищення цін на нафту з $50 до $55 за барель. На українських заправках тут же зросли ціни на бензин, дизельне пальне та зріджений газ.
    Однією з причини спеціалісти також називають кінець опалювального сезону, через який українці стали менше витрачати свої валютні заощадження: кількість валюти на українському ринку зменшилася (нафтотрейдерам вона потрібна для закупівлі палива – більшу частину українського паливного ринку становить імпорт).
    Крім того, хоча зараз курс долара опустився, восени він почне зростати. Фахівці це пояснюють тим, що Україні потрібно буде закуповувати газ на зиму, а також виплатити близько $1 млрд за кредитами.
    "Ризик девальвації вище 28 грн/$ зберігається, що змушує трейдерів страхуватися перед майбутньою закупівлею валюти", — стверджують експерти.
    Аналітики Нацбанку також прогнозують курс гривні на рівні не менше 27 грн/$. Причинами падіння національної валюти вони називають зниження попиту на українську залізну руду в Китаї.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору