ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Парад бактерій: на яких предметах живуть мільйони шкідливих мікроорганізмів

    28 березня 2024 четвер
    74 переглядів
    Що може бути брудніше сидіння унітазу?

    З самого раннього дитинства батьки привчали нас постійно мити руки, особливо після того, як ми сходили в туалет або мали контакт з брудними предметами. Батькам дуже важко угледіти за дітьми і постійно контролювати чистоту рук. Дорослішаючи ми не завжди дотримуємося цих правил, не кажучи вже про дітей.
    Вченими було доведено, що не тільки унітаз таїть в собі небезпеку, а й інші предмети з якими контактують наші руки кожен день.
    Існують предмети, які щодня присутні в нашому побуті. Починаючи з зубної щітки і закінчуючи обробною дошкою, ми не здогадуємося про те, що ці предмети містять набагато більше бактерій, ніж унітаз.
    Вчені виділили основні і найбрудніші предмети, які можуть бути запеклими рознощиками бактерій.
    Телефон
    На смартфоні накопичується більше бактерій, ніж на поверхні сидіння від унітазу. Так само на гаджеті розмножуються такі бактерії як стафілококи. А більшість людей беруть з собою телефон в туалет, що ще більше робить його небезпечним для здоров'я.
    Планшет
    В ході досліджень, вченими доведено, що на поверхні планшета знаходиться близько 500 одиниць різних бактерій. На кришці унітазу їх значно менше.
    Комп'ютерна клавіатура
    Багатьом важко повірити, але це факт, що на клавіатурі комп'ютера знаходиться в 5 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазу. Потрібно час від часу протирати гаджет дезинфектором або спиртовим розчином.

    Гроші
    Гроші люблять оборот, тому кожен день купюри проходять через сотні людських рук. На грошах вченим вдалося нарахувати близько 200 тисяч різних мікроорганізмів.

    Банкомат
    На кожній кнопці банкомату живе близько 1200 мікробів.
    Кермо автомобіля
    Така ж ситуація як і з клавіатурою від комп'ютера. Кожен раз протирайте кермо, коли сідаєте в машину.
    Килимове покриття в будинку
    Ідеальне місце проживання для бактерій. Найнебезпечніші мікроорганізми, які живуть на килимових покриттях - кишкова паличка.
    Обробна дошка
    Вченим вдалося виявити, що на кухонній обробній дошці живе в 200 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазу. Особливо це стосується обробних дощок для риби і м'яса. Фахівці рекомендують користуватися пластиковими обробними дошками, які дуже дешеві в ціні і тому їх легше згодом замінити. Ретельно вимивайте дошку після кожного використання і обробляйте окропом.
    Рушник
    Мокрий рушник - сприятливе середовище для розмноження мікроорганізмів.
    Зубна щітка
    На ній поширюється дуже багато бактерій, особливо, якщо щітка знаходиться в одній кімнаті з унітазом. Вченими було доведено, що бризки води з унітазу розлітаються на відстані до шести метрів.
    Вимикач
    На вимикачі світла живуть близько 30 мікробів на один квадратний сантиметр.

    Меню в ресторані
    Меню в ресторані, як і гроші проходить через сотні рук, тому не забувайте вимити руки після того як вибрали блюдо і зробили замовлення.
    Візок в супермаркеті
    Така ж проблема як і з грошима, банкоматом і меню в ресторані.
    Яку пораду дають фахівці, щоб запобігти згубний вплив бактерій на організм? Тут складно придумати унікальний захист, але щоб запобігти шкоді бактерій - пильнуйте і якомога частіше мити руки зі спеціальними дезінфікуючими засобами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору