ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дівчинка з Закарпаття перемогла в конкурсі малюнків «Ліси поруч з нами» (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    65 переглядів
    Закарпатка Софія Ливринц перемогла у конкурсі від Forest Stewardship Council

    З нагоди святкування Міжнародного дня лісів Національне представництво Forest Stewardship Council в Україні провело конкурс дитячих малюнків «Ліси поруч з нами».

    Метою конкурсу було формування свідомої позиції молоді щодо питань відповідального лісогосподарювання, турботливого відношення до лісів України, а також популяризація сталого способу життя та користування лісовими продуктами.
    Географія конкурсу вражаюча та охопила майже всю Україну, листи надійшли з різних регіонів країни, з найвіддаленіших містечок і сіл. Всього протягом конкурсу було отримано 849 робіт. Кожен малюнок відрізнявся креативністю, оригінальністю, ідеєю, кропіткою роботою та технікою виконання. У своїх малюнках учасники поділилися своїм баченням лісів, їх багатством і цінністю для людини та планети, важливістю лісів, продуктів й послуг, що ліси нам надають.
    На більшій частині малюнків - флора і фауна природи України, перенесена з дитячої уяви на білий лист: чорні лелеки, козулі і олені, куріпки та фазани, рідкісні рослини.
    Переможці визначалися шляхом відкритого голосування в мережі фейсбук на офіційній сторінці FSC Ukraine. Результати конкурсу:

    1-ше місце- Ливринц Софія Михайлівна (Закарпатська область)
    2-ге місце - Сливка Маркіян Петрович (Львівська область)
    3-тє місце - Бетян Михайло Георгійович (Чернівецька область)

    «Ми не чекали на такий потужний відгук на наш конкурс малюнку. Це добрий знак, який свідчить про те, що учнівську молодь бентежать питання чистого довкілля, збереження дикої природи, ощадливого і розумного використання відновних лісових ресурсів. Маємо плекати небайдужу молодь сьогодні з тим, щоб завтра вони подбали про відповідальне лісогосподарювання», - підкреслив директор Національного представництва FSC в Україні Павло Кравець.
    «Любов до життя, до лісу й навколишнього середовища необхідно прищеплювати з дитинства. І дуже приємно, що і батьки, і педагоги приділяють значну увагу екологічному вихованню та природоохоронній діяльності. Зі свого боку ми також докладаємо максимум зусиль, щоб молодь шанобливо відносилась до лісу, приймала активну участь у відтворенні лісів, розуміла значення та ціну кожного дерева. Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» і конкурс малюнків «Ліси поруч з нами» об’єднують і школярів, і педагогів, і батьків, і лісівників у прагненні зберегти ліс для майбутніх поколінь. А ще прекрасно те, що діти в, починаючи з раннього віку, яскраво проявляють себе в різних сферах. Особливо приємно, що школярі заявляють про себе на найвищому рівні, аж до всеукраїнського. Вітаю Софію і її батьків, викладача з гідною перемогою», - відзначив начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ
    5830-1.png
    5830-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору