ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Підготовка випускників до ЗНО спустошить кишені батьків

    28 березня 2024 четвер
    74 переглядів
    Напередодні ЗНО разом з репетиторами масово активізувались і шахраї

    Школярі-випускники активно готуються до складання зовнішнього незалежного оцінювання, перший етап якого розпочнеться вже за місяць. Батьки змушені вивернути свої кишені, щоб дитина успішно підготувалась та склала ЗНО.
    Нині в інтернеті пропонують безліч курсів з підготовки, у тому числі й онлайн-курси. Деякі батьки віддають перевагу заняттям з репетиторами. Одним словом, способів багато та й ціни також значно відрізняються.
    Цього року обов’язковими предметами на ЗНО є українська мова та література, математика й історія України.
    Репетитори масово пропонують свої послуги, про що свідчить понад дві тисячі оголошень на популярному сайті товарів та послуг OLX.
    "Найбільша кількість пропозицій в Києві і області - близько 35% від загального обсягу. Далі йдуть Дніпропетровська (12%), Харківська (9%), Одеська (8%) і Запорізька області (5%) ".
    Частіше всього репетитори беруть оплату за годину занять. Найдорожчі вчителі у столиці. А от у передмісті послуги репетитора вже будуть вдвічі дешевші.
    У Києві в середньому батькам доводиться платити за одне годину занять з англійської 100-170 гривень, а от у Вишгороді, наприклад, ця сума складе 80 гривень, приблизно ж стільки заплатять батьки і з Дніпра. А от у Кривому розі – всього від 30 гривень.
    Крім репетиторів також активізувалися шахраї, які пропонують допомогу в успішному складанні ЗНО, вони пропонують вже готові відповіді на питання, як вони говорять, відомі їм. Безліч подібних пропозицій можна знайти у соцмережах. Ціна за такі послуги від двох тисяч гривень за предмет.
    Проте представники Українського центру оцінювання якості освіти попереджають, що відповіді, які пропонують ці особи насправді фейкові, а самих питань, які будуть винесені на ЗНО ніхто не знає.
    "Складання тестів і друк сертифікаційних робіт здійснюються в умовах суворої конфіденційності. Тому настійно рекомендуємо не користуватися послугами шахраїв, адже ви неодмінно будете обмануті ", - говорять в УЦОС.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору