ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українських сиріт виховуватимуть "тимчасові" сім'ї

    29 березня 2024 п'ятниця
    39 переглядів
    Українці не поспішають брати на тимчасове виховання чужих дітей

    Уперше в Україні буде створена альтернатива Центрам соціально-психологічної реабілітації для діей, які опинилися в складних життєвих умовах.
    Держава виділила кошти на створення 154 патронатних родин, які прийматимуть до себе юних українців, передає "5 канал". Уже оголошений набір батьків-вихователів.
    Подібна форма виховання існувала в країні вісім років у якості експерименту. Її запровадив і фінансував благодійний фонд, потім долучилися місцеві бюджети. Сьогодні в Україні патронатних родин усього сім. Їх успішний досвід помітили в Мінсоцполітики і вирішили визнати таку практику офіційно.



    “За цей період пройшло більше 90 дітей, які були повернуті до біологічних сімей, влаштовані в сімейні форми виховання, усиновлені. Усе це показало те, що, можливо, не треба на рівні міста, району створювати якісь великі заклади, утримувати, наприклад, будівлі, директорів, бухгалтерів. Достатньо мати в районі одну або дві патронатні сім’ї, які готові прийняти дитину”, – зазначив директор департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслан Колбаса.
    Зазначається, що батьки-вихователі отримуватимуть від держави п’ять прожиткових мінімумів, ще два виділятимуть на дитину.
    На їх роль відбирають людей, які вже мали позитивний досвід виховання дітей. Кандидати відвідують спеціальні тренінги, де проходять необхідну підготовку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору