ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Названі продукти, які імітують користь для здоров'я

    25 квітня 2024 четвер
    23 переглядів
    Вченим вдалося розвіяти міфи про корисну їжу

    Чи приносять користь продукти, які нам відомі як корисні? Правильне харчування породжує навколо себе багато спекуляцій і суперечок. У питанні харчування існують свої міфи і реальна дійсність.
    Безліч виробників продуктів харчування твердять про те, що вермішель швидкого приготування має вітаміни і корисні для організму речовини. І крім вермішелі, існує цілий ряд продуктів, які тільки імітують користь для здоров'я.
    Пластівці і мюслі
    Нам відомо, що в раціоні правильного харчування повинні бути цільні злаки, які містять певний відсоток білка, дають енергію і є основним джерелом вітаміну В. Якщо дотримуватися цього висновку, то здорове харчування передбачає вживання класичної каші, звареної на воді з додаванням морської неочищеної солі. Насправді це блюдо дуже корисно для організму, але ми часто лінуємося, щоб приготувати його і свідомо замінюємо класичну кашу на різноманітні пластівці або мюслі. На упаковках цих продуктів можна помітити цілий ряд необхідних вітамінів, але в дійсності ця їжа містить велику кількість консервантів, барвників, смакових добавок, шкідливі замінники цукру. До здорового харчування відносяться тільки мюслі і пластівці без добавок цукру.
    Знежирені йогурти та сирки
    Ще один міф, який існує в здоровому харчуванні - зниження споживання насичених жирів тваринного походження і рослинного масла. Тому на полицях в магазинах ми бачимо безліч молочних продуктів з низьким відсотком жирності. Деякі дієтологи активно рекомендують вживати їх гарантуючи тонку талію і стабільну вагу. Насправді молочні продукти з низькою жирністю зовсім не приносять ніякої користі для організму. Вживання знежирених молочних продуктів при нестачі вітаміну F не тільки не зменшить твою талію, але і, швидше за все, збільшить її, оскільки призведе до дисбалансу ліпідного обміну, сухості шкіри, проникності кишкової стінки. Необхідно, щоб в раціоні переважали ненасичені рослинні жири, іншими словами вітамін F. Серед таких продуктів є лляне масло, соняшникова олія, кунжутна, волоські горіхи. Але при одержанні олії з цих продуктів при нагріванні практично знищуються всі корисні речовини і необхідний нам вітамін F.
    Якщо ви прагнете дотримуватися правильного харчування, намагайтеся включити в основний раціон натуральні продукти, які мінімально піддавалися кулінарній обробці.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору