ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Зекономлену субсидію відправлятимуть на рахунок у банку або поштою

    19 квітня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    Українцям за заощаджені субсидії пообіцяли виплатити гроші

    Українцям за заощаджені субсидії пообіцяли виплатити гроші.
    Споживачі, котрі весь опалювальний період економили газ та електроенергію, цього року зможуть отримати компенсацію за заощаджене.


    Розмови про монетизацію субсидій, нарешті, рушили з мертвої точки – Кабмін вирішив частину субсидії видати грошима. Витратить на цю програму Уряд 1,5-1,8 мільярда гривень з бюджету. Цим, за словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, зможуть скористатися 1,5 мільйона громадян. Єдина умова – економити протягом опалювального сезону.


    Урядовий проект монетизації зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам – в еквіваленті вартості 100 кубів газу або 150 кіловатів електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення.


    До 1 червня підприємства-надавачі послуг повинні сформувати списки людей, що мають економію відповідних енергоресурсів, і передати їх до управлінь соцзахисту населення.


    - зазначив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.


    На підставі цих списків до 1 вересня всі люди отримають кошти в своє повне розпорядження.


    Субсидіантам для отримання коштів з 1 липня до 1 вересня слід подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність.

    Інформацію про економію кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці, або через звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.


    Грошову допомогу можна буде отримати на свій рахунок у банку, або поштою. Субсидіант може самостійно вибрати банківську установу, через яку проводять виплати соціальних допомог та пенсій.


    Максимальна сума винагороди складає 700 гривень, залежно від зекономлених ресурсів.


    З 1 травня по 31 березня 2017 року кубічний метр газу коштував 6,879 гривні.

    Відповідно, якщо ви зекономили 100 кубів, вам повернуть 688 гривень.

    Опалення електроенергією

    З 1 вересня по 31 лютого за кВт платили 71,40 копійки у випадку, якщо економили і використали менше, ніж 3600 кВт на місяць. Тоді компенсація складе близько 107 гривень. Якщо ж ви не економили, і використали більше 3600 кВт на місяць, тариф складе 163,8 копійки за кВт, відповідно, компенсація буде більшою – 245 гривень.

    Після подорожчання з 1 квітня електроенергії (90 копійок до 3600 кВт і 168 копійок за використання більше 3600 кВт на місяць), сума теж зросте, однак не перевищить 250 гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору