ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перечинський лісгосп робить стабільний внесок у розвиток економіки свого району

    29 березня 2024 п'ятниця
    87 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ інформує...

    Якщо ж розглянути це питання в аспекті «податкове навантаження: приватне підприємство – державне підприємство», то приватний підприємець завжди буде використовувати доступні можливості зменшення податкового навантаження, наприклад, за рахунок переходу на спрощену систему оподаткування.

    Якщо ж приватне підприємство чи ФОП знаходиться на цій системі оподаткування, то не є платником податку на прибуток, а сплачує лише єдиний податок, який в рази менший. Крім того, приватне підприємство не сплачуватиме 75% від частини чистого прибутку.

    «Щорічно Перечинське лісогосподарське підприємство робить стабільний внесок у розвиток економіки району, вчасно сплачуючи податки. Впродовж 2016 року за спеціальне використання лісових ресурсів до бюджету Сімерківської сільської ради за 2016 рік та а за І квартал поточного - 400 тисяч гривень. За деревину, заготовлену в порядку рубок головного користування на території Сімерківської сільської ради сплачено до державного бюджету за 2016 рік і перший квартал у 2017 - понад 200 тисяч гривень», - зазначає Ярослав Михайлович, директор Перечинського лісового господарства.

    «Тому насамперед місцеві громади мають бути зацікавлені у стабільній роботі державних лісогосподарських підприємств, які забезпечують населення офіційною та високооплачуваною роботою, а для частини територіальних громад держлісгоспи по праву вважаються бюджетоутворюючими. За кошти, сплачені лісовими господарниками представники місцевої влади повинні ремонтувати дороги, забезспечувати необхідним дошкільні навчальні заклади і школи, лікарні, тощо. Чому вони цього в повній мірі не роблять, то питання вже до них.

    На лісове господарство зовсім не виділено з державного бюджету коштів на посадку нових лісів, відновлення зрубаних, догляд за лісом, протипожежні заходи, боротьбу зі шкідниками тощо. Але саме головне, - після кожної рубки ми висаджуємо молоді дерева».
    6106-1.jpg
    «І це в умовах значного збільшення податкового навантаження на державні лісогосподарські підприємства, які мають неухильно забезпечувати виконання усіх виробничих показників та здійснювати необхідний комплекс робіт, в повному обсязі виплачувати заробітну плату працівникам, сплачувати податки та обов'язкові платежі в терміни, визначені законодавством», – відзначив директор Перечинського лісового господарства Ярослав Кополовець.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору