ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За крок до Європи: як відрізняються трудові норми в Україні та закордоном

    25 квітня 2024 четвер
    82 переглядів
    Експерти порівняли трудові норми в Україні та закордоном

    Експерти порівняли трудові норми в Україні та закордоном – виявилося, що наші громадяни одні із найбільш працьовитих у світі.


    Найбільш прийнятні умови для співробітників пропонують у Франції – згідно закону, робочий тиждень тут не може перевищувати 35 годин. Поступитися в цьому може хіба що британцям та полякам, які працюють по 50 годин на сім днів.
    Два роки тому українцям планували дещо полегшити життя і внести корективи до Трудового кодексу, які передбачали 40-годинний робочий тиждень. Втім, така ідея так і не стала реальністю , а підприємства керується переважно власним статутом.
    Найбільш болючим питанням досі залишається оплата понаднормової праці. До комітету ВР свого часу внесли пропозицію – компенсувати всі зайві години, але поки що на законодавчому рівні це не врегульовано. Крім того, допускають понаднормові роботи у тих випадках, які пов'язані з безпекою країни, або загрозою життю чи здоров'ю громадян.
    На відміну від українців, британці не готові працювати без доплати – їм компенсують по 25-50% більше від основної оплати за зайві години.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости