ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що потрібно знати про дари моря

    16 квітня 2024 вівторок
    77 переглядів
    Вживаючи морепродукти необхідно знати, як вони впливають на організм

    Якщо подивитися на дані статистики довгожителів світу, можна помітити, що в Японії, Італії та Греції кількість здорових людей набагато вище, ніж в інших державах. Медики вважають, що секрет цього феномену в тому, що населення цих країн вживають багато морепродуктів.


    Розглянемо морепродукти, їх властивості і скільки їх потрібно вживати, щоб продовжити життя.


    Морепродукти корисні тим, хто страждає на ожиріння, захворювання щитовидної залози, атеросклерозом, гіпертонією, людям з виразковою хворобою дванадцятипалої кишки і шлунка, страждаючим гастритом і колітом, пацієнтам страждають варикозом і тромбофлебітом.


    Морепродукти багаті на повноцінний білок. При чому рибний білок містить незамінні амінокислоти, які необхідні людині для стабільної роботи організму. Морська риба і ракоподібні багаті мікроелементами, які відповідають за пружність шкіри, здоров'я нігтів і волосся. Дари моря позитивно впливають на інтелектуальні можливості людини і роботу внутрішніх органів. За підрахунками вчених, в морепродуктах міститься близько 38 мікроелементів, серед яких є цинк, калій, натрій, селен, мідь, залізо, бром, йод, сірка. У рибі міститься вітаміни групи В і Е, який відомий як природний антиоксидант.


    Скільки потрібно їсти?


    Навіть невелика кількість морепродуктів покриє добову потребу в йоді. Головне, щоб добова доза не була вище 300 грам морських продуктів, так як користь може перетворитися на шкоду. Як стверджують дієтологи, в раціоні кожної людини повинні бути присутні риба і морепродукти, а особливо корисна скумбрія, сардини, креветки, сьомга, кальмари, морські водорості, мідії, форель, тунець. Ці продукти максимально зможуть наситити всіма корисними речовинами, які запобігають старінню шкіри, організму і різні небезпечні захворювання.



    Білок і хітин, який міститься в основному в панцирі ракоподібних може викликати алергію. Якщо ви готові додати більше морепродуктів в свій раціон, необхідно знати, як ваш організм реагує на той чи інший продукт, щоб не було негативних наслідків.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору