ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Безвіз змусив кримчан прозріти

    29 березня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    Кримчани за останні роки обзавелися українськими документа для виїзду за кордон

    Остаточне ухвалення Радою Євросоюзу безвізового режиму для українців змусило жителів анексованого Криму переглянути своє ставлення до паспортів нашої країни, особливо до закордонних.
    За даними групи "Інформаційний спротив", на півострові адепти Путіна і повернення в "родную гавань" не гребують українськими біометричними паспортами. Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор ІС Дмитро Тимчук.
    Посилаючись на офіційно надані дані Державної міграційної служби, він повідомив, що в 2015-2016 роках у Криму було видано 26 140 біометричних та 18 622 небіометричних закордонних паспортів, а також 5 304 біометричних та 7 075 небіометричних документів для виїзду за кордон дітей до 16 років.
    У ці понад 57 тисяч власників закордонних паспортів України, офіційно зареєстрованих в Криму, входять і біженці, які покинули півострів. Проте левова частка – це ті, хто постійно мешкає на анексованій території.
    Лідером по кількості виданих закордонних паспортів жителям Криму і Севастополя є органи ДМС Херсонської області, – майже 12 тисяч. На другому місці столиця України, де відповідний документ видали 9,4 тисячам громадян.
    "Багато документів також видано в Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях (люди сідають на поїзд в Новоолексіївці і їдуть в той регіон, де зуміли домовитися)", – написав Тимчук.
    Зараз у Криму зафіксовано маса оголошень про послуги з оформлення українського закордонного паспорта без виїзду на материк.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору