ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львів на порозі екологічного лиха: вулиці потонули у смітті

    19 квітня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Львову загрожує екологічне лихо

    Львів'яни занепокоєні санітарним станом у місті та побоюються сміттєвого колапсу. Дератизація, що проводиться в одному з найбільших культурних осередків країни, ситуацію не рятує. На сьогоднішній день на вулицях Львова накопичилося понад сім тисяч тонн відходів, які немає куди подіти.


    Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної ситуації.
    За словами Садового, місто потопає у смітті та ситуація близька до катастрофи, а в цьому він звинувачує владу країни та її бездіяльність. Мер Львова збирається їхати до столиці та просити допомоги у чиновників.
    "Завтра я буду в Києві і своїми силами буду волати до здорового глузду. У місті надзвичайна ситуація. Є загроза надзвичайного стану. Якщо держава почне нарешті виконувати свої обов'язки, то все буде добре", - заявив Садовий.


    За словами міського голови, Меморандум про співпрацю з місцевими адміністраціями, який ухвалили 21 квітня, не виконується. Цим документом передбачено приймати сміття зі Львова протягом двох років та вивозити 570 тонн відходів щодня. Проте через брак фінансування, на сьогодні вивозиться лише 80 тонн.


    Нагадаємо, через пожежу та аварію на сміттєзвалищі у Грибовичах, де загинули робітники минулого року, полігон довелося закрити і тому Львів змушений возити сміття по всій країні, часто тонни відходів знаходять і в непристосованих для цього місцях.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору