ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Судово-медичні експерти Закарпаття відсвяткували 65-ту річницю з дня створення структури (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    76 переглядів
    Робота судмедекспертів Закарпаття оцінюється як одна з найкращих в Україні

    Судово-медичні експерти встановлюють причину смерті, визначають знаряддя злочину, групу крові, працюють з жертвами злочину, навіть з трупами.



    Здавалося б, робота явно не жіноча, однак пані Марія, – судово-медичний експерт зі стажем, запевняє у зворотному. Днями судово-медичні експерти області відсвяткували 65-ту річницю з дня створення структури. На урочисті заходи з нагоди свята завітав до Ужгорода головний позаштатний судово-медичний експерт МОЗУ.


    Роботу закарпатських медиків оцінює як одну з найкращих в Україні. Попри високу оцінку міністерства, самі ж судмедексперти області, кажуть, могли б працювати і краще, однак фінансування не дозволяє. Матеріально-технічне забезпечення не з найкращих, апарати старіші за лікарів.


    Тісні кабінети, а подекуди і просторі, однак на жаль багатофункціональні. Так це гінекологічне крісло – саме тут оглядають постраждалих. Поки одні друкують, інші розмовляють з іншими постраждалими, там на кріслі, мало не по центру кабінету – перевіряють, не рідко і без того наляканих, жертв зґвалтування. Окремою темою є морги. 10% робочого часу експерти проводять саме тут. А подекуди ні води, ні світла, що вже говорити про таке задоволення як опалення. Уже не перший рік говорять реформування галузі.


    Адже наразі судово медичних експертів фінансують з місцевих бюджетів. А тут , як завжди – коштів не вистачає. Сьогодні в Уряді є три законопроекти реформування, однак коли реформа буде реалізована не відомо. Тим часом працюють закарпатські судмедексперти з тим що мають, і досягненнями можуть похизуватися.


    Не зважаючи на вкрай низькі заробітні плати, та величезне навантаження, охочих працювати багато. Ось зокрема Олександр, нині стажується, і вже знає нюанси роботи. Варто сподіватися, що робота медиків з навиками справжніх детективів, зрештою буде оцінена на належному рівні. І вже 66 річницю Працівники відсвяткують реформованими.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору