ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Біля будівлі Хустської та Виноградівської районних рад священики провели молитовне стояння (ФОТО і ВІДЕО)

    16 квітня 2024 вівторок
    99 переглядів
    На Закарпатті відбулося молитовне стояння проти "релігійних" законопроектів

    18 травня 2017 року, у день, коли у Верховній Раді України мали голосувати за “антицерковні законопроекти”, священики Хустського району зібралися у м. Хуст перед стінами Хустської районної ради, а священики Виноградівського району – перед будівлею Виноградівської районної ради, де провели молитовне стояння, щоб Господь напоумив народних обранців не приймати законопроекти №4511 і №4128.



    Ці законопроекти порушують права і свободи віруючих та можуть привести до ескалації міжцерковних конфліктів, адже один з них дає право органам влади погоджувати всіх священників УПЦ і призначення ключових священників – керівництва, єпископів – з органами влади, або зовсім оголосити релігійні організації поза законом, якщо вони співпрацюють з “країною-агресором”. І, хоча в документі це ніяк не прописано, очевидно, що під зазначені умови потрапляє тільки Українська Православна Церква через канонічний зв’язок з Московським Патріархітом.


    Відповідно до другого законопроекту фактично легалізується процедура, яку вже назвали “церковним рейдерством”. Вводиться поняття “самоідентифікації” віруючих (при чому “самоідентифікуватися” може будь-яка людина, навіть, не член церковної громади), голосуванням яких можна визначати перехід храму від однієї конфесії до іншої.


    У Виноградові:



    У Хусті

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору