ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Початок ЗНО: правила та поради перед тестуванням

    16 квітня 2024 вівторок
    66 переглядів
    Декілька правил при здачі ЗНО

    ЗНО 2017 вже стартує з 23 травня, а основна сесія триватиме до 16 червня. Учасниками зовнішнього незалежного оцінювання слід дотримуватися основних правил, щоб успішно їх здати.


    Правила проведення та допуску до ЗНО


    Майбутнім абітурієнтам і випускникам шкіл необхідно бути уважними не тільки під час виконання завдань ЗНО, а й при підготовці до нього.


    Перш за все, учасники тестування повинні зібрати повний пакет документів, щоб їх допустили до зовнішнього оцінювання. У них при собі повинен бути сертифікат ЗНО, запрошення-перепустка, а також документ, що засвідчує особу. Без зазначених документів абітурієнтів та випускників не допустять до складання тестів, а, отже, вони можуть на рік втратити шанс вступити до вищого навчального закладу.


    ЗНО можна буде здати на додатковій сесії. Але таке право отримають лише ті, у кого була поважна причина: хвороба, смерть близького родича, стихійне лихо або інші фактори. Але для цього обов'язково має бути документальне підтвердження.


    Запізнення і не поява в потрібний час на тестування до поважних причин не відносяться. Таких учасників не допустять не лише до основної сесії тестування, а й до додаткової.


    Існує також ряд суворих правил при проведення самого оцінювання. Учасниками категорично забороняється користуватися і мати при собі засоби зв'язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації. До переліку заборонених ґаджетів входять, наприклад, мобільний телефон, флешка і навушники.


    Якщо учасник провалить тестування, то він не тільки втратить шанс на вступ до вищого навчального закладу на рік, а й зіпсує атестат - в головний шкільний документ поставлять один бал.


    Поради і зміни в ЗНО 2017


    ЗНО 2017 буде відрізнятися від торішнього. У школах не доведеться окремо здавати випускні іспити. Оцінку в атестаті виставлять за підсумками зовнішнього оцінювання.


    У цьому році для уникнення штучного ажіотажу, абітурієнти можуть подавати максимум 9 заяв на вступ до різні вищих навчальних закладів, замість 15. Крім того, заява, зареєстрована в обласному центрі, дає більше шансів на вступ, ніж документ, поданий на аналогічну спеціальність у ВНЗ Києва.


    Не забули і про абітурієнтів з непідконтрольних територій, які захочуть навчатися в Україні. Для них створили спеціальні центри - Крим-Україна або Донбас-Україна, за допомогою яких вони можуть також скласти ЗНО і стати студентами. Для таких абітурієнтів визначили окремий перелік вузів, які їх вчитимуть.


    Для учасників тестування з особливими потребами створять спеціальні умови. Для них продовжать на 30 хвилин час на виконання завдання. З 2019 року планується віддрукувати завдання шрифтом Брайля.


    Абітурієнтам та випускникам шкіл радять пройти тести ЗНО минулих років. Їх можна легко знайти в мережі і це дозволить визначити свій рівень знань і побачити прогалини в навчанні.


    Також можна використовувати різні навчальні програми та додатки для смартфонів, які завжди під рукою. Набирає популярності в мережі таке явище, як учнівське блогерство.


    Школярі записують матеріал, що вивчається на відео. Це допомагає запам'ятати інформацію не тільки автору відеоролика, але і стиснути навчальний матеріал до такої міри, щоб все було коротко і по суті. Потім готову роботу можуть подивитися й інші школярі та набратися додаткових знань.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору