ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Яка різниця: секс з великим розривом у віці

    25 квітня 2024 четвер
    475 переглядів
    Чи впливає різниця у віці на секс

    Коли Макрон став Президентом Франції, всі тільки й говорили, що про перемогу над крайніми правими радикалістів.

    Ну і, якщо чесно, - про те, що дружина Президента старша за нього на 24 роки. Чи багато радості приносить секс партнерам з великою різницею у віці, міркує Олександра Камінська.


    Секс - штука, яка згідно з повір'ями, псується не лише з роками відносин, а й взагалі з роками. Міфи розвіюються, коли спостерігаєш в готелі за французькими пенсіонерами - суцільно за 70, а вони так «запалюють», як я могла тільки в свої абсолютно божевільні від безкарності і неочевидності перспектив 19.


    Моя доросла подруга поїхала жити до Франції. Я мало що знала про її партнера, але розуміла, що це любов. Вона писала, що закохана без упину, що у них гарячий секс - на шкурі біля каміна, на обідньому столі, на шезлонгу в саду, - і висилала фотографії, де позувала в обнімку з чоловіком то на березі океану, то на вершині гори, то на літній терасі. Чоловік був високим, худим, пив вино, носив шорти, сорочки поло і модні окуляри від сонця. Коли я дізналася, що йому скоро 75, у мене ледь не стався удар.


    До цієї історії я довго була впевнена, що чим більше різниця у віці і тим більше секс з персоною «старше»- привід для осуду і пояснюється виключно матеріальним інтересом, де сторона «старше» неодмінно обтяжена грошовим баластом, який юна німфетка збирається освоїти в рекордні терміни. Право ж, які спільні інтереси можуть бути у пари з 20-річним розривом в життєвому досвіді?


    Так, власне, якраз в досвіді - сексуальному - часто і справа. Дивним чином якості і можливості тіла в 45 цілком ті ж, що і в 25 - благо в наш час більше способів зберегти здоров'я і качати м'язи (які, згідно з дослідженнями, допомагають зберігати молодість тіла і здоров'я серця), не кажучи вже про чудеса хірургії та косметології. Горезвісна вікова втрата рівня тестостерону коригується ліками і силовими тренуваннями з обтяженням, від стресу є відпочинок на теплому морі і психотерапія, на екстрений випадок аптеки надають кілька варіацій на тему віагри, а значить - проблем з бажанням взагалі і ерекцією зокрема істотно менше. Еротичне мастило і зовсім стало звичайним засобом, на зразок крему для рук, і продається на касі чи не в кожному супермаркеті.


    З медичної точки зору фізіологія дійсно змінюється з роками, але будемо чесні - в молодості ми швидше пробуємо все підряд в надії знайти своє. З роками - просто дізнаємося, що любимо, і вважаємо за краще робити саме це. І якщо мені жорстко на столі, а на пляжі пісок забивається в святая святих, то у мене є і право, і досвід не романтизувати ці пригоди. Що, втім, не привід зупинятися на шляху експериментів - хто знає, де мінливий організм надасть нові ерогенні зони. До речі, дослідження Гарвардської медичної школи серед людей від 45 і старше показало, що абсолютна більшість упевнена: з роками їх партнери стають все більш привабливими, а значить, з потягом теж все в порядку.


    Мої подруги підтверджують: партнери на 15-25 років старше нічим не відрізняються від однолітків (25-35). Темпераменту не менш, досвіду - часто більше, та й втрачати вже нічого, а, значить, - більше шансів запалити по-крупному, не соромлячись у рухах і фантазіях. Найчастіше юнацький запал, де кількість перемагає якість, з досвідом змінюється на більшу увагу до партнерки, велику варіативність в позах і локаціях, в загальному - постільні справи відбуваються не «по-швидкому», хоча і це можливо, а з почуттям і толком.


    Моя подруга Олена із захопленням відгукується про свого чоловіка (старший за неї на 20 років). За фото йому не даси більше 35-ти. І так, найдивніше, що він не іноземець, хоча, будемо відверті, в 50-60 років слов'яни виглядають не дуже. Складне життя і звички не роблять з наших чоловіків красенів-мачо, зате скандинави і жителі північних штатів Америки - як на підбір красені, з ювелірною точністю виліплені олімпійські боги.


    Вони і в 70 виглядають сексуально, а їх жадібність до життя тільки додає їм очок на тлі 20-річних хіпстерів, стомлених смузі і трюфельними хот-догами. І якщо в світі вже не рідкість 80-річні викладачі йоги і марафонці, а також 70-річні учасники Ironman обох статей, то секс на тлі таких перемог виглядає задачкою для першокласника і вже ніяк не Челленджем. До речі, Україна в останні роки стала Меккою для поважних іноземців, - багато в чому й тому, що чоловік в повному розквіті сил цілком може розраховувати на теплий прийом у жінок. «Там» роки - не ознака старості.


    Інше питання - це різниця. У заморочках, звичках і патернах, менталітеті і очікуваннях, які з роками тільки костеніє. І якщо в 25 ти ще припускаєш, що спробувати можна все, поки є чим, то в 45 список життєвих уподобань вже вироблений. Здивувати не те, щоб складно, скоріше, більш юний партнер дивує старшого тим, що не бентежиться різниці у віці.


    Само собою, вік не завжди рівнозначний досвіду, а тому в 22 чоловік може бути куди «прокачаний» 50-річного. Разом з тим, більшість опитаних приятельок підтвердило, що секс з чоловіком старше зазвичай приголомшливий. Проблеми можуть початися відразу після: якщо розмова не клеїться - ось вона, різниця як вона є.


    І тут виникають горезвісні непримиренні розбіжності, коли, як в "Друзях", вона хоче дитину, а у нього діти тільки закінчили коледж. І якщо здається, що це не про секс, то в цілому все вірно до того моменту, поки партнер не пред'являє нових умов до статусу або комусь із пари не захочеться більшого.


    Згідно ще одному Гарвардському дослідженню, проведеним анонімно, 91.9% чоловіків і 87.1% жінок після 45 вважають, що гармонійні відносини з партнером - важливий параметр, який визначає якість життя. Цінність сексуальних відносин, що приносять задоволення, визнають майже 60%. А значить, вік все ще ні до чого - всіх бентежать ті ж питання і в 18, і в 70. А буркотуном, бурчати з приводу, можна уславитися в 25 (втім, як і гарячою штучкою в 60). І так, мені теж здається, що це не тільки про секс.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору